Домашна кухня

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Публикувай отговор
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Странджанско дядо
Свинско месо (врат)
Подправки за 1 кг месо

22-24гр сол
4гр захар
4гр червен пипер (сладък или пушен, може и малко лют)
3гр чубрица
1гр черен пипер (слагам го по мое усмотрение за разкош, в рецептата го няма)

Месото се кълца или се минава на бъбрек. Днес заложих 4 кг, утре го пълня в колаген Ф36
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Soafraid
Мнения: 199
Регистриран на: Вто Фев 26, 2019 20:18
Риболов: Spinning
дал Браво: 856 пъти
получил Браво: 536 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Soafraid »

Да се почерпим за Йордан, пък ако има ще посрещнем и Иван.
Наздраве! ;)
20220106_163944.jpg
20220106_163944.jpg (249.89 KiB) Преглеждано 962 пъти
Има истина по-добра от лъжата, но и лъжа по-добра от истината!!!
itzo
Мнения: 143
Регистриран на: Вто Мар 07, 2006 12:46
Местоположение: vratza-sofia
дал Браво: 63 пъти
получил Браво: 9 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от itzo »

Може ли малко подробности за рецептата ? Изглежда лесна, но всусна :wink:
успехи за цялото риболовно воинство
Аватар
Soafraid
Мнения: 199
Регистриран на: Вто Фев 26, 2019 20:18
Риболов: Spinning
дал Браво: 856 пъти
получил Браво: 536 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Soafraid »

itzo написа: Чет Яну 06, 2022 21:16 Може ли малко подробности за рецептата ? Изглежда лесна, но всусна :wink:
Ако питаш за гювечетата, лесна е наистина. Взимам свински гърди (тъй като имахме гости, които не обичат свинско-горните три са с пилешко, но по същия начин го направих, както със свинското), нарязвам ги на хапки и ги запечатвам на тиган да хванат лека коричка. После нарязвам картофи и моркови, правя едно канапе от тях в гювеча, като ги овкусявам със сол, черен и червен пипер. После редя един ред от лука, слагам месото и посолявам отново със сол, червен и черен пипер. Покривам с лук отгоре, слагам малко олио и пълня гювечето почти до половина с бяло вино. Пека около половин час на 250гр. докато започне да се усеща аромата и намалям на 160 за час и половина. Може да се добавят още много неща в гювечетата, като гъби, броколи и т.н., но аз за това имах място.
Наздраве ;)
20211230_191448.jpg
20211230_191448.jpg (372.48 KiB) Преглеждано 913 пъти
Има истина по-добра от лъжата, но и лъжа по-добра от истината!!!
dankata
Мнения: 673
Регистриран на: Нед Сеп 03, 2006 20:35
Местоположение: София
дал Браво: 22 пъти
получил Браво: 356 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от dankata »

Вчера взех нови 30кг мясо - бут, врат, бонфиле и рипс. Рипсовете отидоха в буркани, бута за салам, а останалото ще го направя по рецептите на Боци за Синаница и Брезола :tup:
12.jpg
12.jpg (218.84 KiB) Преглеждано 892 пъти
13.jpg
13.jpg (163.29 KiB) Преглеждано 892 пъти
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Тези дни си направих едно рафтче за подправки
...
IMG_20220107_101017~2.jpg
IMG_20220107_101017~2.jpg (209.56 KiB) Преглеждано 860 пъти
IMG_20220107_124208~2.jpg
IMG_20220107_124208~2.jpg (193.59 KiB) Преглеждано 860 пъти
IMG_20220107_124156~2.jpg
IMG_20220107_124156~2.jpg (132.64 KiB) Преглеждано 860 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Вчера пак вадих звяра
...
IMG_20220107_214630~3.jpg
IMG_20220107_214630~3.jpg (124.45 KiB) Преглеждано 803 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Нещо вкусно
...
IMG_20220109_170605~2.jpg
IMG_20220109_170605~2.jpg (272.88 KiB) Преглеждано 733 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
баш майстора
Мнения: 5822
Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
Риболов: Online
Местоположение: София
дал Браво: 1642 пъти
получил Браво: 1773 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от баш майстора »

Много добре изглежда. Не съм го ял така, в къщи се прави с кори. Със сигурност ще изпие някоя ока вино. :22:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Трябва да пробвам и аз с кори някой ден
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Паста Аматричана с каперси
...
IMG_20220110_124209_1~2.jpg
IMG_20220110_124209_1~2.jpg (223.18 KiB) Преглеждано 663 пъти
IMG_20220110_124131_1~2.jpg
IMG_20220110_124131_1~2.jpg (249.31 KiB) Преглеждано 663 пъти
IMG_20220110_124150~2.jpg
IMG_20220110_124150~2.jpg (255.86 KiB) Преглеждано 663 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
баш майстора
Мнения: 5822
Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
Риболов: Online
Местоположение: София
дал Браво: 1642 пъти
получил Браво: 1773 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от баш майстора »

Свинско бонфиле с два различни микса от подправки. Сега чакаме... :22:
IMG_20220113_191057-01.jpeg
IMG_20220113_191057-01.jpeg (404.31 KiB) Преглеждано 558 пъти
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
dankata
Мнения: 673
Регистриран на: Нед Сеп 03, 2006 20:35
Местоположение: София
дал Браво: 22 пъти
получил Браво: 356 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от dankata »

Преглъщам, преглъщайки печена сланина :tup:
Аз обрах простора, за да поосвободя място за новите
IMG_20220113_204621.jpg
IMG_20220113_204621.jpg (375.65 KiB) Преглеждано 548 пъти
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Резни нещо да видим как са отвътре
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
dankata
Мнения: 673
Регистриран на: Нед Сеп 03, 2006 20:35
Местоположение: София
дал Браво: 22 пъти
получил Браво: 356 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от dankata »

Боря се със себе си да не им посегна, понеже им трябват още два-три дни...
Местя ги на топло (тука последната седмица е много бахар), за да се махне останалата влага, после във вакуум пликове. След около седмица в пликовете остатъчната влага се разпределя по цялото месо и тогава ще ги тествам.
Одеве делнах една трапезица дето не еба масата и заредих още малко, половината по твои рецепти
IMG_20220113_220126.jpg
IMG_20220113_220126.jpg (129 KiB) Преглеждано 528 пъти
IMG_20220113_220430.jpg
IMG_20220113_220430.jpg (153.6 KiB) Преглеждано 528 пъти
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”