Домашна кухня

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Публикувай отговор
Аватар
sleepwalker
Мнения: 1573
Регистриран на: Вто Дек 13, 2005 22:31
Риболов: Спининг
Местоположение: Шумен
дал Браво: 242 пъти
получил Браво: 252 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от sleepwalker »

Гепих бутилка розе от на жената и с него измих парчетата, дано е достатъчно алкохолно, че да утрепе мухъла. 😁
Терасата ми е южна и малко слънце да пекне става парник. Но ще опитам да затворя прозорците, да видим ще стане ли работата.
Благодаря за помощта! :11:
Мунчо написа: Кефалеца и особено дребно-средния костур се отличават с доста гейски нрав и понякога е нужно да бъдат провокирани с откровено деликатни воблери и блесни, за да предприемат действия, разтърсващи сърцата ни.
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Горнооряховски суджук

Телешко месо 100%
подправки за 1кг
сол 23гр (готварска)
захар 4гр (фруктоза)
черен пипер 2,5гр
кимион 2гр
Ф36 колаген, меляно на решетка 6мм
...
IMG_20221213_095911_1~2.jpg
IMG_20221213_095911_1~2.jpg (238.33 KiB) Преглеждано 1495 пъти
IMG_20221213_095231~2.jpg
IMG_20221213_095231~2.jpg (347.39 KiB) Преглеждано 1495 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
баш майстора
Мнения: 5836
Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
Риболов: Online
Местоположение: София
дал Браво: 1643 пъти
получил Браво: 1791 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от баш майстора »

При последното ходене в Гърция ме нападнаха едни дракони с размер на мерни скумрии. Обикновено храня котките с тях, но тоя път гърка ми се накара, че котките му не се чувствали добре от тия риби. Тоя ако знае колко дракони са изяли покрай мен... :mrgreen: Та прибрах няколко по-баяти, без главите разбира се. Имах и една доста голяма морска лястовица и рибената чорба си стана задължителна. Картоф, морков, лук, чушка, девесил, черен пипер и лимон и... ми тва е!
IMG_20221213_202345.jpg
IMG_20221213_202345.jpg (130.05 KiB) Преглеждано 1466 пъти
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Селски телешки суджук

Телешко 100%
подправки за 1 кг
сол 23гр (готварска)
захар 4гр (фруктоза)
черен пипер 2,5гр
кимион 2гр
чубрица 2гр
бахар 0,5гр
естествени черва, мляно на 6мм решетка
...
IMG_20221214_204934~2.jpg
IMG_20221214_204934~2.jpg (207.44 KiB) Преглеждано 1403 пъти
IMG_20221214_204944~2.jpg
IMG_20221214_204944~2.jpg (204.79 KiB) Преглеждано 1403 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Вчера пробвах, червата дето са ги пуснали в Лидл, добри са.
...
IMG_20221215_114031.jpg
IMG_20221215_114031.jpg (247.22 KiB) Преглеждано 1364 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Тежки времена идват за домашните любимци
...
FB_IMG_1671122486541.jpg
FB_IMG_1671122486541.jpg (85.03 KiB) Преглеждано 1340 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Телешко варено

Най-вкусното телешко варено става не само от телешко месо, а от сваряването на кокал с месце по него от плешката или бута. Причината е, че той отделя колаген и костен мозък. Вкусът определено е доста различен и неповторим.
Кокалът с месото се вари около 2 часа на слаб огън след, което бульонът се прецежда, а месото се отделя. При варенето се слага дафинов лист и 3-4 зърна бахар.
Следва връщането на бульона и месото обратно в тенджерата. В този момент се слагат зеленчуците - картоф, морков, лук, глава целина, които са нарязани на едро. Картофите, ако не са големи, се слагат цели. Подправки се добавят на вкус - сол и черен пипер. Мазнина не се слага, понеже обикновено месото около кокала има такава. Всичко това се вари още един час, отново на слаб огън. Телешкото варено се сервира с наситнен магданоз, млян черен пипер, лют пипер на люспи и стрък целина
за разкош. Наздраве!
...
IMG_20221218_153533_1~2.jpg
IMG_20221218_153533_1~2.jpg (346.9 KiB) Преглеждано 1260 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
sleepwalker
Мнения: 1573
Регистриран на: Вто Дек 13, 2005 22:31
Риболов: Спининг
Местоположение: Шумен
дал Браво: 242 пъти
получил Браво: 252 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от sleepwalker »

Благодаря още веднъж за съветите преди няколко дни. Месото стана супер! След като го измих с виното разполових парчетата, тъй като явно бяха прекалено дебели и днес срязах за проба може би най-изсъхналото. Другите имат още 2-3 дни да по висят, интересно ми е и говеждото как ще стане (и то виси редом до свинята😁).
Готовите изсъхнали парчета в камера или хладилник да ги държа?
...
IMG_20221219_190941.jpg
IMG_20221219_190941.jpg (130.8 KiB) Преглеждано 1189 пъти
Мунчо написа: Кефалеца и особено дребно-средния костур се отличават с доста гейски нрав и понякога е нужно да бъдат провокирани с откровено деликатни воблери и блесни, за да предприемат действия, разтърсващи сърцата ни.
Аватар
баш майстора
Мнения: 5836
Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
Риболов: Online
Местоположение: София
дал Браво: 1643 пъти
получил Браво: 1791 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от баш майстора »

Тук ще се намеся със съвет - вземи си уред за вакуумиране. След като ги запечаташ, можеш са ги държиш в хладилник, а можеш и да ги замразиш. Предимството е, че спират да съхнат и си остават във вида, в който си ги запечатал. По съвет на Боци си взех тая машинка и съм много доволен.
https://www.aeg.bg/kitchen/cooking/vacu ... vs4-1-4ag/
За тази също имам добри отзиви.
https://laicahome.bg/shop/mashina-za-va ... ca-vt3119/
Наздраве! :11:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Хубаво ще стане и говеждото. Прави по-малки парчета да ти съхнат по-бързо. Големите са красиви за снимки, но им трябва двойно повече време. Някои хора си ги чакат по месец, аз не мога.

п.с. в естествените черва каква плесен ми хвана суджука. Спрямо колагена доста по-бързо и изцяло. До изсушаване ще са изцяло бели.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
dankata
Мнения: 673
Регистриран на: Нед Сеп 03, 2006 20:35
Местоположение: София
дал Браво: 22 пъти
получил Браво: 357 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от dankata »

Да не тръгнат слухове, че съм пренебрегнал мезетата:
mush.jpg
mush.jpg (213.85 KiB) Преглеждано 1081 пъти
rooms.jpg
rooms.jpg (144.62 KiB) Преглеждано 1081 пъти
2.jpg
2.jpg (222.58 KiB) Преглеждано 1081 пъти
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

:11:
...
IMG_20221221_095032.jpg
IMG_20221221_095032.jpg (231.69 KiB) Преглеждано 1072 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Т Т
Мнения: 24
Регистриран на: Чет Апр 11, 2019 16:05
Риболов: спининг
Местоположение: околностите на Пловдив
дал Браво: 15 пъти
получил Браво: 30 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Т Т »

Малииийййй....дайте си адресите.Може и на лични. :D :11:
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

:roll:
...
FB_IMG_1671789370810.jpg
FB_IMG_1671789370810.jpg (36.07 KiB) Преглеждано 917 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Селски телешки суджук

Телешко 100%
подправки за 1 кг
сол 23гр (готварска)
захар 4гр (фруктоза)
черен пипер 2,5гр
кимион 2гр
чубрица 2гр
бахар 0,5гр
естествени черва, мляно на 6мм решетка
...
IMG_20221223_102029_1~3.jpg
IMG_20221223_102029_1~3.jpg (404.72 KiB) Преглеждано 916 пъти
IMG_20221223_102728_1~2.jpg
IMG_20221223_102728_1~2.jpg (299.02 KiB) Преглеждано 916 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”