Домашна кухня
- sleepwalker
- Мнения: 1573
- Регистриран на: Вто Дек 13, 2005 22:31
- Риболов: Спининг
- Местоположение: Шумен
- дал Браво: 242 пъти
- получил Браво: 252 пъти
Re: Домашна кухня
Гепих бутилка розе от на жената и с него измих парчетата, дано е достатъчно алкохолно, че да утрепе мухъла.
Терасата ми е южна и малко слънце да пекне става парник. Но ще опитам да затворя прозорците, да видим ще стане ли работата.
Благодаря за помощта!
Терасата ми е южна и малко слънце да пекне става парник. Но ще опитам да затворя прозорците, да видим ще стане ли работата.
Благодаря за помощта!
Мунчо написа: Кефалеца и особено дребно-средния костур се отличават с доста гейски нрав и понякога е нужно да бъдат провокирани с откровено деликатни воблери и блесни, за да предприемат действия, разтърсващи сърцата ни.
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Горнооряховски суджук
Телешко месо 100%
подправки за 1кг
сол 23гр (готварска)
захар 4гр (фруктоза)
черен пипер 2,5гр
кимион 2гр
Ф36 колаген, меляно на решетка 6мм
Телешко месо 100%
подправки за 1кг
сол 23гр (готварска)
захар 4гр (фруктоза)
черен пипер 2,5гр
кимион 2гр
Ф36 колаген, меляно на решетка 6мм
- ...
-
- IMG_20221213_095911_1~2.jpg (238.33 KiB) Преглеждано 1495 пъти
-
- IMG_20221213_095231~2.jpg (347.39 KiB) Преглеждано 1495 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- баш майстора
- Мнения: 5836
- Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
- Риболов: Online
- Местоположение: София
- дал Браво: 1643 пъти
- получил Браво: 1791 пъти
Re: Домашна кухня
При последното ходене в Гърция ме нападнаха едни дракони с размер на мерни скумрии. Обикновено храня котките с тях, но тоя път гърка ми се накара, че котките му не се чувствали добре от тия риби. Тоя ако знае колко дракони са изяли покрай мен... Та прибрах няколко по-баяти, без главите разбира се. Имах и една доста голяма морска лястовица и рибената чорба си стана задължителна. Картоф, морков, лук, чушка, девесил, черен пипер и лимон и... ми тва е!
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Селски телешки суджук
Телешко 100%
подправки за 1 кг
сол 23гр (готварска)
захар 4гр (фруктоза)
черен пипер 2,5гр
кимион 2гр
чубрица 2гр
бахар 0,5гр
естествени черва, мляно на 6мм решетка
Телешко 100%
подправки за 1 кг
сол 23гр (готварска)
захар 4гр (фруктоза)
черен пипер 2,5гр
кимион 2гр
чубрица 2гр
бахар 0,5гр
естествени черва, мляно на 6мм решетка
- ...
-
- IMG_20221214_204934~2.jpg (207.44 KiB) Преглеждано 1403 пъти
-
- IMG_20221214_204944~2.jpg (204.79 KiB) Преглеждано 1403 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Вчера пробвах, червата дето са ги пуснали в Лидл, добри са.
- ...
-
- IMG_20221215_114031.jpg (247.22 KiB) Преглеждано 1364 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Тежки времена идват за домашните любимци
- ...
-
- FB_IMG_1671122486541.jpg (85.03 KiB) Преглеждано 1340 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Телешко варено
Най-вкусното телешко варено става не само от телешко месо, а от сваряването на кокал с месце по него от плешката или бута. Причината е, че той отделя колаген и костен мозък. Вкусът определено е доста различен и неповторим.
Кокалът с месото се вари около 2 часа на слаб огън след, което бульонът се прецежда, а месото се отделя. При варенето се слага дафинов лист и 3-4 зърна бахар.
Следва връщането на бульона и месото обратно в тенджерата. В този момент се слагат зеленчуците - картоф, морков, лук, глава целина, които са нарязани на едро. Картофите, ако не са големи, се слагат цели. Подправки се добавят на вкус - сол и черен пипер. Мазнина не се слага, понеже обикновено месото около кокала има такава. Всичко това се вари още един час, отново на слаб огън. Телешкото варено се сервира с наситнен магданоз, млян черен пипер, лют пипер на люспи и стрък целина
за разкош. Наздраве!
Най-вкусното телешко варено става не само от телешко месо, а от сваряването на кокал с месце по него от плешката или бута. Причината е, че той отделя колаген и костен мозък. Вкусът определено е доста различен и неповторим.
Кокалът с месото се вари около 2 часа на слаб огън след, което бульонът се прецежда, а месото се отделя. При варенето се слага дафинов лист и 3-4 зърна бахар.
Следва връщането на бульона и месото обратно в тенджерата. В този момент се слагат зеленчуците - картоф, морков, лук, глава целина, които са нарязани на едро. Картофите, ако не са големи, се слагат цели. Подправки се добавят на вкус - сол и черен пипер. Мазнина не се слага, понеже обикновено месото около кокала има такава. Всичко това се вари още един час, отново на слаб огън. Телешкото варено се сервира с наситнен магданоз, млян черен пипер, лют пипер на люспи и стрък целина
за разкош. Наздраве!
- ...
-
- IMG_20221218_153533_1~2.jpg (346.9 KiB) Преглеждано 1260 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- sleepwalker
- Мнения: 1573
- Регистриран на: Вто Дек 13, 2005 22:31
- Риболов: Спининг
- Местоположение: Шумен
- дал Браво: 242 пъти
- получил Браво: 252 пъти
Re: Домашна кухня
Благодаря още веднъж за съветите преди няколко дни. Месото стана супер! След като го измих с виното разполових парчетата, тъй като явно бяха прекалено дебели и днес срязах за проба може би най-изсъхналото. Другите имат още 2-3 дни да по висят, интересно ми е и говеждото как ще стане (и то виси редом до свинята).
Готовите изсъхнали парчета в камера или хладилник да ги държа?
Готовите изсъхнали парчета в камера или хладилник да ги държа?
- ...
-
- IMG_20221219_190941.jpg (130.8 KiB) Преглеждано 1189 пъти
Мунчо написа: Кефалеца и особено дребно-средния костур се отличават с доста гейски нрав и понякога е нужно да бъдат провокирани с откровено деликатни воблери и блесни, за да предприемат действия, разтърсващи сърцата ни.
- баш майстора
- Мнения: 5836
- Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
- Риболов: Online
- Местоположение: София
- дал Браво: 1643 пъти
- получил Браво: 1791 пъти
Re: Домашна кухня
Тук ще се намеся със съвет - вземи си уред за вакуумиране. След като ги запечаташ, можеш са ги държиш в хладилник, а можеш и да ги замразиш. Предимството е, че спират да съхнат и си остават във вида, в който си ги запечатал. По съвет на Боци си взех тая машинка и съм много доволен.
https://www.aeg.bg/kitchen/cooking/vacu ... vs4-1-4ag/
За тази също имам добри отзиви.
https://laicahome.bg/shop/mashina-za-va ... ca-vt3119/
Наздраве!
https://www.aeg.bg/kitchen/cooking/vacu ... vs4-1-4ag/
За тази също имам добри отзиви.
https://laicahome.bg/shop/mashina-za-va ... ca-vt3119/
Наздраве!
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Хубаво ще стане и говеждото. Прави по-малки парчета да ти съхнат по-бързо. Големите са красиви за снимки, но им трябва двойно повече време. Някои хора си ги чакат по месец, аз не мога.
п.с. в естествените черва каква плесен ми хвана суджука. Спрямо колагена доста по-бързо и изцяло. До изсушаване ще са изцяло бели.
п.с. в естествените черва каква плесен ми хвана суджука. Спрямо колагена доста по-бързо и изцяло. До изсушаване ще са изцяло бели.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
-
- Мнения: 673
- Регистриран на: Нед Сеп 03, 2006 20:35
- Местоположение: София
- дал Браво: 22 пъти
- получил Браво: 357 пъти
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
- ...
-
- IMG_20221221_095032.jpg (231.69 KiB) Преглеждано 1072 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
- ...
-
- FB_IMG_1671789370810.jpg (36.07 KiB) Преглеждано 917 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Селски телешки суджук
Телешко 100%
подправки за 1 кг
сол 23гр (готварска)
захар 4гр (фруктоза)
черен пипер 2,5гр
кимион 2гр
чубрица 2гр
бахар 0,5гр
естествени черва, мляно на 6мм решетка
Телешко 100%
подправки за 1 кг
сол 23гр (готварска)
захар 4гр (фруктоза)
черен пипер 2,5гр
кимион 2гр
чубрица 2гр
бахар 0,5гр
естествени черва, мляно на 6мм решетка
- ...
-
- IMG_20221223_102029_1~3.jpg (404.72 KiB) Преглеждано 916 пъти
-
- IMG_20221223_102728_1~2.jpg (299.02 KiB) Преглеждано 916 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)