Здравейте, колеги!
Скоро си купих от Ибей чисто нов Страдик 4000 GTM-RB, но когато започнах да навивам влакното, лагерът на водещата ролка просвири неприятно. Отворих възела, смазвах, схемата гледах, но е от лагера. Просто непонятно ми е как производителят е допуснал подобен екземпляр в продажба. Имал съм такъв Страдик преди, имам и позлвам няколко от първите, както и един Х, но с никой от всички тях не съм имал никакви проблеми, явно този е каръшки. За няколко дни съм в София и искам да му купя нов лагер, за да го сменя, но забравих да взема макарата и с лагерчето да ида до някой магазин. Търсих много в нета, за да намер точните му размери, но не успях да открия нищо. Ако някой от Вас може да помогне, ще съм много благодарен! Благодаря предварително!
Лагер на водещата ролка на SHIMANO STRADIC 4000 GTM-RB
-
- Риболов: Плувка, фидер, спининг.
- keymaker
- дал Браво: 1 път
- получил Браво: 3 пъти
Re: Лагер на водещата ролка на SHIMANO STRADIC 4000 GTM-RB
Със стария лагер или с макарата в някой магазин за лагери . Ако си късметлия може и с неръждаем лагер да се оборудваш.
Вулканизаторски,Авто и ключарски услуги 0879 314 337 гуми-нови и употребявани
Професионално озеленяване. Поливни системи "rain bird "
Ремонт и поддръжка на градинска техника.
GPS: 42 40'55.95"N 23 34'10.93"E
0879 314 337
Професионално озеленяване. Поливни системи "rain bird "
Ремонт и поддръжка на градинска техника.
GPS: 42 40'55.95"N 23 34'10.93"E
0879 314 337
-
- Риболов: Плувка, фидер, спининг.
Така мислех да направя, Keymaker, но макарата забравих да я взема със себе си, че бързах и остана в Свищов, а аз дойдох в София и искам, докато съм тук, да и реша проблема, че ми писна да седи девствена в кутията.
-
- дал Браво: 52 пъти
- получил Браво: 26 пъти
Ако още не е решен проблема, то размерите на почти всички Шимана размер 3000 и 4000 за този лагер са 4 х 7 х 2,5 мм. Купувам ги от братски Китай или от България - магазин "Руди". Има неръждаеми и наистина издържат малко повече от обикновените.
НДК
-
- дал Браво: 38 пъти
- получил Браво: 34 пъти
Отвори оригиналния и смажи с подходяща грес. С остра игла се сваля семеринга. Лагера ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да е неръждаем, а китайските по подразбиране са сухи и свирят, така че и за тях важи процедурата по смазване. Ако греста не помогне, тогава търси нов лагер