Здравейте,
Моля,колеги използващи горе посочения двигател да споделят лични впечатления сравнявайки го с предшественика му
.Каква е лодката на която са го монтирали(дьлжина,ширина,тегло).
Поздрави
YAMAHA F25 GETL
Re: YAMAHA F25 GETL
Бягай от тоя мотор, за мен пълно падение на Ямаха. Два цилиндъра в един ход, страшни вибрации и шум нетипични за марката.
Късмета е за неподготвените...
-
- Риболов: спининг,тролинг
- дал Браво: 3 пъти
- получил Браво: 18 пъти
Изгледайте клипчето.Наистина ги дават да работят в синхрон 2та цилиндъра.
Колкото по сериозно оборудване имаш по дребни риби хващаш.
-
- Риболов: Тролинг
- получил Браво: 13 пъти
Двете бутала не работят в синхрон а се движат в синхрон, забравяте че двигателя е 4 тактов и един работен цикъл е 720°/2оборота/ и двата цилиндъра работят дефазирани на 360°, демек всичко си е наред.
- razor
- получил Браво: 1 път
Йооу, кво става пичове Не съм писал тук от 1000 години.
Ще драсна някой ред за двигателчето, щото използвам такъв вече две години, само че без хидравлика (има си ел.стартер и алтернатор )
Такава конфигурация на буталата изобщо не е новост, Yamaha я използват при мотоциклетите си от много отдавна, включително и във звяра R1!
Както отбеляза колегата, буталата се движат заедно, но тайминга им е дефазиран. Така има детонация при всеки оборот на коляновия вал, както при V образен двигател, само че в компактна паралелна конфигурация. Нещо такова:
Иначе конкретно за модела (според мен):
Плюсове:
- Много добра тяга още от ниските -Риб 4.20 с около 250 кила на борда, от празен ход излиза на глисаж накъде на 7-мата секунда
- Пълен инжекцион с тролинг контрол
- Алтернатор 16А, като при 1000об./мин. отдава 10А (по груби спомени)
- Възможност за ръчен старт без батерия
- Много икономичен - не съм го засичал, но за 10 дена на морето зорлем 2 резервоара изхабихме, а не е като да не се возихме
- Има накрайник за промиване с градински маркуч, без палене
Минуси:
- Споменатите вибрации - усещат се само на празен ход, най-вече като е студен. Понякога при тролинг при обределени обороти също се усещат и може да са дразбещи
- Цената - малко след като го купих му увеличиха цената с около 1000лв Не знам каква им е била идеата, но ако ще се купува нов, по-добре да се дадат още 2хил. лв. и директно да се отиде F30/F40!
Ако има други въпроси съм на разположение
Поздрави,
Калин.
Ще драсна някой ред за двигателчето, щото използвам такъв вече две години, само че без хидравлика (има си ел.стартер и алтернатор )
Такава конфигурация на буталата изобщо не е новост, Yamaha я използват при мотоциклетите си от много отдавна, включително и във звяра R1!
Както отбеляза колегата, буталата се движат заедно, но тайминга им е дефазиран. Така има детонация при всеки оборот на коляновия вал, както при V образен двигател, само че в компактна паралелна конфигурация. Нещо такова:
Иначе конкретно за модела (според мен):
Плюсове:
- Много добра тяга още от ниските -Риб 4.20 с около 250 кила на борда, от празен ход излиза на глисаж накъде на 7-мата секунда
- Пълен инжекцион с тролинг контрол
- Алтернатор 16А, като при 1000об./мин. отдава 10А (по груби спомени)
- Възможност за ръчен старт без батерия
- Много икономичен - не съм го засичал, но за 10 дена на морето зорлем 2 резервоара изхабихме, а не е като да не се возихме
- Има накрайник за промиване с градински маркуч, без палене
Минуси:
- Споменатите вибрации - усещат се само на празен ход, най-вече като е студен. Понякога при тролинг при обределени обороти също се усещат и може да са дразбещи
- Цената - малко след като го купих му увеличиха цената с около 1000лв Не знам каква им е била идеата, но ако ще се купува нов, по-добре да се дадат още 2хил. лв. и директно да се отиде F30/F40!
Ако има други въпроси съм на разположение
Поздрави,
Калин.
Gone fishing... ><((((º> ><((((º> ><((((º> ><((((º>
-
- получил Браво: 1 път
- Обратна връзка:
Благодаря за споделеното razor !
Желая много здраве и слука през новата 2020 г....
Желая много здраве и слука през новата 2020 г....