Как да избегнем раците?
-
- Риболов: Риболов на фидер
- дал Браво: 55 пъти
Как да избегнем раците?
Здравейте колеги, пред мен стои следната въпросителна как да направя така че на петното ми да не се събират раци или поне да не са много, мисълта ми е някой от вас ползва ли нещо по специално като добавка в храната която да отблъсква тези гадове но пък целевите риби все пак да се завъртат около петното, благодаря предварително!
- outsider
- Риболов: състезателен фидер
- дал Браво: 191 пъти
- получил Браво: 4949 пъти
Re: Как да избегнем раците?
Kаква е целевата ти риба? На каква дистанция и на каква дълбочина ловиш? И много ли са раците?
При обилие на тая напаст , не ми е известен никакъв начин да се отървеш от тях , но може би с дълъг повод и ловене на пропадане можеш да хванеш риба преди стръвта да стигне дъното.
При обилие на тая напаст , не ми е известен никакъв начин да се отървеш от тях , но може би с дълъг повод и ловене на пропадане можеш да хванеш риба преди стръвта да стигне дъното.
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
---
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
2024: IIIII I
---
-
Основната целева риба за водоема за който питам е скимърс, също така и каракуда се ловят, дълбочината е около 2та метра, бройката на тия гадове няма да е малка защото се случва да се извадят два, три един след друг от петното, лошото е че когато се опитвам да ловя на пропадане кълванетата са доста по малко.
- outsider
- Риболов: състезателен фидер
- дал Браво: 191 пъти
- получил Браво: 4949 пъти
Това са добри новини! Ако търсеше шаран , работата щеше да е доста по-сложна. Скимъра има навика да се храни над дъното , и да стои над него , така че е лесен обект за ловене на пропадане. Не знам как си подходил , за да имаш по-малко кълванета - аз правя следното:Maksim_Hr написа: ↑Нед Фев 14, 2021 17:37 Основната целева риба за водоема за който питам е скимърс, също така и каракуда се ловят, дълбочината е около 2та метра, бройката на тия гадове няма да е малка защото се случва да се извадят два, три един след друг от петното, лошото е че когато се опитвам да ловя на пропадане кълванетата са доста по малко.
1. Правя много рехава , "пушеща" храна , и я пoдавам с кошница от едра мрежа.
2. Ловя с дълъг повод - поне 1.20 , ако не и 1.50
3. Ловя на плаващ бял червей , така че куката да потъва възможно най-дълго
При дълъг повод , не си струва да се опитваш да си видиш кълванетата , по-удачно е да се лови "на броене" - мяташ , изчакваш кошницата да падне на дъното , и отброяваш 30 секунди , да речем - и презамяташ , без значение дали си имал/видял кълване , или не. Бройката се намира според рибите. И според раците...
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
---
---
-
Ванка благодаря много за съвета, ще бъде изпробван само малко да се по затопли времето и да може да се риболува, ще споделя след това какъв е резултата