Фидер въдица и макара

Ако става дума за едно такова дълго, без което никой рибар не може, значи сте на правилното място.
Vangelov
Мнения: 1
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2021 17:31
Риболов: По принцип плувка

Фидер въдица и макара

Мнение от Vangelov »

Здравейте колеги. Замислям да си закупя фидер оборудване (макара и въдица) сумата общо да е около 200-220 лв за предпочитане на трабуко. Четох из форумите доста. Нов съм в тоя вид риболов. Няма да ходя по състезания, аще ги ползвам по скоро за любителски риболов. Ще ловя главно на язовири и чат-пат на река Янтра,средни на ръст риби каракуди,червеноперка, мрена,можеби и шаран. Ще съм ви много благодарен за съвет, предпочитания и т. н. Благодаря предварително и наслук🙏👍😉 :fish3:
Аватар
koko_999
Мнения: 22
Регистриран на: Вто Фев 25, 2020 11:11
Местоположение: Карлово/София
дал Браво: 11 пъти
получил Браво: 8 пъти

Re: Фидер въдица и макара

Мнение от koko_999 »

Здравей, колега. Темата е дискусионна, а и зависи от индивидуалните предпочитания, но все пак да споделя моето мнение.
Главното е дистанцията на замятане. Ако не се гони дистанция, избора е лесен - лека хранилка, прът със съответната акция и по-малка дължина, а макарата не е от значение. Ако трябва да се гони голяма дистанция, работата е съвсем друга - ползвал съм и сърф прът с лонг кастинг макара. Този начин на риболов е статичен и за разлика от динамичните, не налага големи изисквания към пръта и макарата.
От скоро използвам самоделни плаващи хранилки с които без утежняване се облавя повърхността, а при утежняване отива на дъното.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици”