Страница 1 от 1

Re: Калмари

Публикувано на: Чет Авг 03, 2023 18:01
от баш майстора
Почистваш, старателно подсушаваш, нарязваш, овалваш в брашно или нишесте и пържиш 2-3 минути в горещо олио. Олиото трябва да е повече, като във фритюрник, и пускаш по няколко парчета (не много) за да не спада температурата на олиото. Стават жилави като ги пресготвиш.

Re: Калмари

Публикувано на: Сря Авг 16, 2023 11:47
от m.georgieva81
Здравей! Аз след като ги очистя ги нарязвам на кръгчета с дебелина 1 см, оставям ги в прясно мляко 30 минути , варя ги поне 30 минути след това ги овалвам с царевично брашно смесено с черен пипер. Може брашнотот и пипера в една торбичка и пускаш калмарите, аз така ги овалвам и после в нагорещено олио. Но ще опитам и по другия начин, по който са ти отговорили на въпроса. :) Лек ден.