шаран върху канапе от ориз.

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
vlado59
Мнения: 6
Регистриран на: Пет Мар 04, 2005 10:25
Местоположение: SOFIA

шаран върху канапе от ориз.

Мнение от vlado59 »

По едричък шаран 3-4 кг собствено тегло премерен сутрин на гладно,се почиства и измива.Натрива се със сол и черен пипер отвън и отвътре.Престоява 45 мин.Поставя се в намаслена тава за печене.Заливаме го със зехтин,доматен сок,малко сухо бяло вино.Тавата увиваме с фолио и печем на умерена фурна.В отделен съд запръжваме ситно нарязан кромид лук,морков,целина,магданоз,200 г ориз,Щом е готово заливаме с 3 ч.ч.вода и оставяме да кипне.Добавяме маслини и пресни домати.Изваждаме тавата с шарана и слагаме да печем другите продукти.Щом станат готови шарана се поставя върху ориза .Заливаме със сос от печенето и сервираме със салата.Вино или бира-според сезона.
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Мунчо »

Владо,много добре изглежда рецептата, особено маслините и доматите със зехтин е супер комбинация. Ще пробвам рецептата!
Жив и здрав!
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”