Прав си спор няма ама във момента е по трудно за пресен Девесил а и обичам да пробвам различни варианти,във случая я правя за първи път така.. Пък и рецепти за чорба има сигурно поне 50 че и повече,важен е крайния резултат..!joro_olyмпус написа:Картофите определено са шийт, сухите подправки също, кратуни от морска риба също. Но ми хареса и ще я пробвам задължително -.......
Рибена Чорбица!
Re: Рибена Чорбица!
- nissana
- Мнения: 2503
- Регистриран на: Пет Юли 28, 2006 15:04
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 3 пъти
- получил Браво: 5 пъти
Re: Рибена Чорбица!
Добре Теди,а с глави от дорадо,лаврак-т.е. морски дали ще стане?Нещо се запалих последно време по готвенето.
Остави само стъпки,вземи само спомени.....
Re: Рибена Чорбица!
Че що да не стане!Никога не робувам на някакви неписани правила,само това или само онова!Вкараш ли сърце и мерак няма начин да не се получи вкусотия!nissana написа:Добре Теди,а с глави от дорадо,лаврак-т.е. морски дали ще стане?Нещо се запалих последно време по готвенето.
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
Re: Рибена Чорбица!
Това е истината! Ще пробвам - ама аз вече имам малък опит - не се получава добре съчетанието на морска с речна риба.
Re: Рибена Чорбица!
Опитай тази точно по този начин и после ще си говорим пак пък и ако побараш мерудията да е зелена от някъде ............joro_olyмпус написа:Това е истината! Ще пробвам - ама аз вече имам малък опит - не се получава добре съчетанието на морска с речна риба.
Re: Рибена Чорбица!
Браво бе майсторе! Така се прави работата.
Бързо захладня на вънкано за нас туй не е спънка.Студ и мраз не ни възпира тичаме към язовира...
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
Re: Рибена Чорбица!
Аз имам замразен девисил в бурканче. Пробвах вече, като катурнах вътре огромна кратуна от Хек. Плюс куп речни обитатели. Ами става вкусно, ама не е същото. Саламурата си иска речна рибка. Все пак благодарско за рецептата, вкус другар няма и трябва да се пробва. Инак не става!
-
- Мнения: 235
- Регистриран на: Пет Яну 04, 2008 17:26
- Риболов: от всичко по малко ;)
- Местоположение: Велико Тьрново
Re: Рибена Чорбица!
tedy написа: трудно за пресен Девесил
Редиш лятото в един буркан : Ред сол ,ред девисил.Солта не позволява на пресния девисил или други зелени подправки да замръзнат до степен на буца лед и стои почти като пресенjoro_olyмпус написа:Аз имам замразен девисил в бурканче.
Като гледам и твоята чорбица метода и е почти като моя с малки различия.Аз първо сварявам картофите със зеленчуците ,но само обелени и срязани на две.След това ги вадя и смачквам на пюре, добавям ги накрая със сварената и почистена от кости риба .
Супер изглежда чорбицата ,да ви е сладко и наздраве !
живей докато можеш
-
- Мнения: 4
- Регистриран на: Нед Сеп 02, 2012 17:07
- Риболов: на плувка
- guspata_35
- Мнения: 83
- Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 14:51
- Местоположение: sofiq
- дал Браво: 3 пъти
Re: Рибена Чорбица!
поклон на майстора,отлична рецепта.понеже съомгата е кът при моя милост,използвах глава от толстолоб аудиторията остана очарована,съдейки по лъсната тенджера и тази седмица се заканиха да ми намерят глава от съомга нямате друга работа вие,сега само за чорба говорят
не убивай рибата,убиваш ПРИРОДАТА!
Re: Рибена Чорбица!
Радвам се че ти е харесалаguspata_35 написа:поклон на майстора,отлична рецепта.понеже съомгата е кът при моя милост,използвах глава от толстолоб аудиторията остана очарована,съдейки по лъсната тенджера и тази седмица се заканиха да ми намерят глава от съомга нямате друга работа вие,сега само за чорба говорят
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Re: Рибена Чорбица!
Крайно вриме де имаше и у3мно изказване..tedy написа:Да ти кажа почти никога не готвя една супа или ядене по един и същи начин!Просто един път нямам един продукт или разполагам с друг в повече,и с готвенето е по същия начин!Единия път ще ми скимне да задуша зеленчука другия път директно да го сваря а трети първо да го пекна на скарата и след това в тенджерата!Та гледам да си разнообразявам работния ден и по този начин.... Иначе си мноого прав тоя занаят не го ли вършиш със сърце и душа по добре се не хващай-респективно и със готвенето е така за да стане си иска мерак,душа и ...koragroup написа:Вчера направих Рибената Чорбица!
Стана превъзходна!
Всяка рецепта си има свой "чаромат"
Важен е мерака
п.п И да ти кажа това със доматите и картофите си е малко за "Ловците на митове",може да се съглася че за някакво минимално време ще забави сваряването на картофа....
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???