Класация на рибоците според личният вкус
-
- Мнения: 615
- Регистриран на: Чет Окт 28, 2010 9:24
- Риболов: шаранжийски - МИНИМУМ
- Местоположение: шоплука
- Обратна връзка:
Re: Класация на рибоците според личният вкус
СКобар не съм ял. Ако некой фане пресен нека ме покани - виното е от мене !
Всичко друго, но не и лицемер.
Може да ме настроите, но не и да свирите на мен!
Може да ме настроите, но не и да свирите на мен!
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
Re: Класация на рибоците според личният вкус
Изключително вкусен и адски противен от извиращите отвсякъде плаващи и раздвоени костици. Като наловя на Марица по-дребни ще те поканя - могат да се препържват.
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Re: Класация на рибоците според личният вкус
Жорка, писал съм го някъде, но пак ще припомня - за това ме светна един пациент в Кюстендил 82-83-та г. Вика - докторе, за да избегнеш тези "изплюй хапка" костизи, правиш през 1 - 2 мм. нарези напречно на рибата до гръбнака, после пържиш, както обикновено. Е, тогава по-малки от 1 - 1.2 кг. скобари не се ловяха. Като ги пържех по този начин, си четях книжка, докато ги ям, все едно ям кифла. Сега, с малките не знам, тогава малки просто нямаше.joro_olyмпус написа:Изключително вкусен и адски противен от извиращите отвсякъде плаващи и раздвоени костици. Като наловя на Марица по-дребни ще те поканя - могат да се препържват.
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Re: Класация на рибоците според личният вкус
Костур
Пъстърва
Каракуда от Ивайловград
Кротушки ама ги няма нещо или аз не съм ловил по-точно не знам къде ги има
Сом
Бяла
Костура пържен може и на скара.Пъстървата във фолио със сол лимон самардала и малко зехтин и на скарата направо невероятна.
Пъстърва
Каракуда от Ивайловград
Кротушки ама ги няма нещо или аз не съм ловил по-точно не знам къде ги има
Сом
Бяла
Костура пържен може и на скара.Пъстървата във фолио със сол лимон самардала и малко зехтин и на скарата направо невероятна.
Re: Класация на рибоците според личният вкус
1. Сом
2. Едра каракуда
3. Едър шаран
2. Едра каракуда
3. Едър шаран
Сомът обича смелите!
-
- Мнения: 1047
- Регистриран на: Сря Яну 28, 2009 20:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 5 пъти
- получил Браво: 23 пъти
Re: Класация на рибоците според личният вкус
1. Чига;
2. Резовец (Мисля че истинското име на тази риба е "ивичест бибан", но не съм сигурен. По Дунав е известен с името "резовец". За съжаление и той изчезна...);
3. Костур;
4. Бяла;
5. Сом;
6. Черна мряна.
2. Резовец (Мисля че истинското име на тази риба е "ивичест бибан", но не съм сигурен. По Дунав е известен с името "резовец". За съжаление и той изчезна...);
3. Костур;
4. Бяла;
5. Сом;
6. Черна мряна.
Живот без страст не е живот а само съществуване...
Re: Класация на рибоците според личният вкус
От няколко години ловя само клен и щука, но като прочетох предпочитаните от колегите риби си спомних за много от тях които съм ловил ял.Много вкусни са и вретенарките.
Re: Класация на рибоците според личният вкус
1. Бяла риба(смадок)
2. Костур
3. Сом до 4-5 кг.
4. Пъстърва
5. Дунавски шаран
Всяка риба, освен пържена според мен е похабена.
2. Костур
3. Сом до 4-5 кг.
4. Пъстърва
5. Дунавски шаран
Всяка риба, освен пържена според мен е похабена.
- кирил великий
- Мнения: 102
- Регистриран на: Чет Юли 12, 2012 14:01
- дал Браво: 3 пъти
Re: Класация на рибоците според личният вкус
Чига - пържена на колелца (напречни резени).
Есетра - пържена на колела (напречни резени).
Пъстърва - томена в олио и зехтин (руска рецепта. Костите се стопяват напълно. Вкусът е на консерва "Форель в масле" или "Шпроты").
Пъстърва - печена с масло и лимон.
Лин - томен в олио и зехтин.
Лин - пържен.
Бяла риба (едър костур също) - панирана така (брашно, яйце, галета, яйце).
Шаран на фурна с плънка по румънски.
Шаран пържен.
Шаран томен в олио и зехтин.
Есетра - пържена на колела (напречни резени).
Пъстърва - томена в олио и зехтин (руска рецепта. Костите се стопяват напълно. Вкусът е на консерва "Форель в масле" или "Шпроты").
Пъстърва - печена с масло и лимон.
Лин - томен в олио и зехтин.
Лин - пържен.
Бяла риба (едър костур също) - панирана така (брашно, яйце, галета, яйце).
Шаран на фурна с плънка по румънски.
Шаран пържен.
Шаран томен в олио и зехтин.
"Всяка грешка има свои име и фамилия."
Re: Класация на рибоците според личният вкус
с уточнението, че щом е сладководна задължително треа да е пържена!
1.Моруна
2.Бяла (обезателно панирана с яице и т.н.)
3.Смом (европейски)
4.Шаран (високопланински най-добре!)
5.Балканка/Черна мряна
6.Кюфтетата от едра платика на леля ми
7.Щука/Костур (одран)
8.Толстолоп/Бял амур/Американка
9.Лин
10.Уклей
1.Моруна
2.Бяла (обезателно панирана с яице и т.н.)
3.Смом (европейски)
4.Шаран (високопланински най-добре!)
5.Балканка/Черна мряна
6.Кюфтетата от едра платика на леля ми
7.Щука/Костур (одран)
8.Толстолоп/Бял амур/Американка
9.Лин
10.Уклей
-
- Мнения: 122
- Регистриран на: Нед Мар 25, 2012 17:07
- Риболов: Фидер и плувка.
- получил Браво: 1 път
Re: Класация на рибоците според личният вкус
Дунавски облец - уклей
Ситна таранка и червеноперка
Кротошка и пръскачи
Силно препържени с горещо олио и потопени в бира
Много обичом и толстолоп но скара, дран и филетиран.
Ситна таранка и червеноперка
Кротошка и пръскачи
Силно препържени с горещо олио и потопени в бира
Много обичом и толстолоп но скара, дран и филетиран.
Човек трябва така да живее, че като умре един ден, и гълъбите да се стискат от уважение, като прелитат над паметника му.
- Iso
- Мнения: 2064
- Регистриран на: Сря Юни 13, 2007 17:58
- Местоположение: Европейската част на България там, където хората живеят само от 8000 г.
- дал Браво: 492 пъти
- получил Браво: 696 пъти
Re: Класация на рибоците според личният вкус
Тъпея пред компа и ровя на сам на там. Чета и лигите ми текат, пък що не дръннат и моите пет стотинки у гъдулката. Рибите които съм признал за подходящи за консумация са следните (от малко към голямо):
пържена лещанка - стига да има кой да я чисти;
пържена кротушка - ако има къде да се хване и кой да я очисти;
пържен уклей - ако има кой да го очисти;
костур - всякакъв;
бяла риба - разрешена от закона;
Каракуда над 500гр.;
толстулоб над 10кг.;
и вся остальная сволач после третьего водки!
пържена лещанка - стига да има кой да я чисти;
пържена кротушка - ако има къде да се хване и кой да я очисти;
пържен уклей - ако има кой да го очисти;
костур - всякакъв;
бяла риба - разрешена от закона;
Каракуда над 500гр.;
толстулоб над 10кг.;
и вся остальная сволач после третьего водки!
Еврипид: Властта и богатството раждат глупост и наглост.
Ако на един водоем има корморани и няма цигани това означава, че няма да хванеш нищо.
Ако на един водоем има корморани и няма цигани това означава, че няма да хванеш нищо.
- GE6_HUNT
- Мнения: 492
- Регистриран на: Пон Яну 17, 2005 15:55
- Местоположение: Велико Търново
- дал Браво: 51 пъти
- получил Браво: 21 пъти
Re: Класация на рибоците според личният вкус
Моята класация за българските риби е както следва:
1. Чернокоп на скара с много лимон
2. Паламуд в буркани
3. Пържен купешки шаран от развъдник или пържена едра каракуда
P.S. Най-много обичам рибена супа, но тя е с повече модели риба съответно с лефер, калкан и хек или бяла риба, сом и шаран.
1. Чернокоп на скара с много лимон
2. Паламуд в буркани
3. Пържен купешки шаран от развъдник или пържена едра каракуда
P.S. Най-много обичам рибена супа, но тя е с повече модели риба съответно с лефер, калкан и хек или бяла риба, сом и шаран.