Прясно, рибно и вкусно . . .
- bat.galin
- Мнения: 1959
- Регистриран на: Чет Дек 06, 2007 18:50
- Местоположение: Добрич
- дал Браво: 637 пъти
- получил Браво: 448 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
То без втори шанс не става.
Както и без "наказание".
Ама всичко си зависи от директора на островите де ...
Както и без "наказание".
Ама всичко си зависи от директора на островите де ...
-
- Мнения: 361
- Регистриран на: Чет Окт 16, 2008 0:20
- Риболов: спининг
- Местоположение: Русе
- дал Браво: 60 пъти
- получил Браво: 285 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Привет ! ! ! На поредното пазаруване, видях как зареждат риба пред очите ми, и сред дребните екземпляри отделиха четири супер тлъсти лаврака. Толкова големи в магазинната мрежа не бях срещал, а и толкова големи никога не бях ял. Изрева ми душичката и рибата скочи в кошницата. Супер-тлъст, супер-свеж лаврак, 1460 грама. Има тук колеги, за които това не е нищо супер-тлъсто и необичайно, но за мен определено е. Уникални протеини, полезни въглехидрати и всичко това окъпано обилно в мононенаситени мастни киселини. Ето и малко снимки:
Ужасно тлъста риба, беше съвършенно охранена:
Ужасно тлъста риба, беше съвършенно охранена:
-
- Мнения: 361
- Регистриран на: Чет Окт 16, 2008 0:20
- Риболов: спининг
- Местоположение: Русе
- дал Браво: 60 пъти
- получил Браво: 285 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Кликнах накриво докато писах и сега продължавам :
Тук наблягам на осоляването на картофките. На кристали, като по солетите, много ги обичам по този начин.
Незнам, защо излизат не с пълното качество, с което са качени снимките. За по добро качество кликнете върху тях.
Тук наблягам на осоляването на картофките. На кристали, като по солетите, много ги обичам по този начин.
Незнам, защо излизат не с пълното качество, с което са качени снимките. За по добро качество кликнете върху тях.
-
- Мнения: 9345
- Регистриран на: Пет Фев 23, 2007 13:39
- Местоположение: СОФИЯ/ЯМБОЛ
- дал Браво: 107 пъти
- получил Браво: 155 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
е аз угладнях вече , ем риба не ям , какво да кликвам повече , готви си програма за острова какво ще ни готвиш.
-
- Мнения: 705
- Регистриран на: Пон Апр 11, 2011 2:58
- Местоположение: Haskovo
- дал Браво: 76 пъти
- получил Браво: 44 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Това не го вярвам, защото рибите са сортирани на партиди по големина и съответно цена доста преди да влязат в БГ.Asio написа:Привет ! ! ! На поредното пазаруване, видях как зареждат риба пред очите ми, и сред дребните екземпляри отделиха четири супер тлъсти лаврака.
Е, ако сортировача е бил пиян, може и да е станала грешка
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- Мнения: 16627
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
- Риболов: пуристки
- Местоположение: гАбРоВо
- дал Браво: 415 пъти
- получил Браво: 923 пъти
- Обратна връзка:
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
"Ä вий, вий сте"... садисти...
БОКА НА УЛЪТО.
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
- bat.galin
- Мнения: 1959
- Регистриран на: Чет Дек 06, 2007 18:50
- Местоположение: Добрич
- дал Браво: 637 пъти
- получил Браво: 448 пъти
-
- Мнения: 361
- Регистриран на: Чет Окт 16, 2008 0:20
- Риболов: спининг
- Местоположение: Русе
- дал Браво: 60 пъти
- получил Браво: 285 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Ласпер с къри, на фурна, естествено.
Шляпнатият онзи ден почти 70 сантиметров разбойник се превърна в това:
В 30 грама олио слагате 1 чаена лъжичка качествено къри. Аз имам няколко вида, но другите, са с концистенцията на пудра, и вкусово не се доближават до това едросмляно, оригинално, раджастанско на снимката долу. Позлвам олиото, за да нанеса кърито равномерно, защото ако започнете да я ръсите директно, вкуса няма да е същият, на места кърито ще накъртва а на други ще е с по-беден вкус. За кърито е най-важно да се нанесе равномерно, в това е цялата магия.
За сладководна риба-олио, за морска-зехтин. Зехтина и сладководната риба, за мен лично, изобщо не си хармонират, пробвал съм многократно и не съм доволен от резултата.
Разбърквате хубаво сместа и омазвате рибата. В моя случай, отлежала 2 дни леко осолена в хладилника за максимален резултат.
Тъй като този распер беше прилично едър, го пекох един час и четиридесет минути на двеста градуса без вентилатор. Реотан отгоре, реотан отдолу. С вентилатора щеше да стане по-бързо но е възможно рибата да се опърли отвън а вътре да не е така добре и варномерно изчепена.
Тази риба, като я чистих и оставих част от "полезните" вътрешности в нея за по-богат аромат. Хайвер в начален стадий на развитие и плавателен мехур.
Може също и по време на изпичане да я минете още веднъж с кърито или малко преди да я извадите от фурната. Зависи колко ви е люто кърито и как го харесвате, защото къритата са много варианти и се различават едно от друго.
От скоро съм голям привърженик на хартията за печене. Уникално изобретение. Не пръска по фурната в процес на опичане, не цапа тавата, измива се за отрицателно време, без да се налага да остъргвам емайла на тавата. Кюфтета, пържоли, пилета всичко лежи на хартия при мен. В пъти предпочитам да наредя 30 кюфтета на хартия наведнъж, отколкото да ги пържа в мазнина, като замаян, и да умириша всичко наоколо.
Шляпнатият онзи ден почти 70 сантиметров разбойник се превърна в това:
В 30 грама олио слагате 1 чаена лъжичка качествено къри. Аз имам няколко вида, но другите, са с концистенцията на пудра, и вкусово не се доближават до това едросмляно, оригинално, раджастанско на снимката долу. Позлвам олиото, за да нанеса кърито равномерно, защото ако започнете да я ръсите директно, вкуса няма да е същият, на места кърито ще накъртва а на други ще е с по-беден вкус. За кърито е най-важно да се нанесе равномерно, в това е цялата магия.
За сладководна риба-олио, за морска-зехтин. Зехтина и сладководната риба, за мен лично, изобщо не си хармонират, пробвал съм многократно и не съм доволен от резултата.
Разбърквате хубаво сместа и омазвате рибата. В моя случай, отлежала 2 дни леко осолена в хладилника за максимален резултат.
Тъй като този распер беше прилично едър, го пекох един час и четиридесет минути на двеста градуса без вентилатор. Реотан отгоре, реотан отдолу. С вентилатора щеше да стане по-бързо но е възможно рибата да се опърли отвън а вътре да не е така добре и варномерно изчепена.
Тази риба, като я чистих и оставих част от "полезните" вътрешности в нея за по-богат аромат. Хайвер в начален стадий на развитие и плавателен мехур.
Може също и по време на изпичане да я минете още веднъж с кърито или малко преди да я извадите от фурната. Зависи колко ви е люто кърито и как го харесвате, защото къритата са много варианти и се различават едно от друго.
От скоро съм голям привърженик на хартията за печене. Уникално изобретение. Не пръска по фурната в процес на опичане, не цапа тавата, измива се за отрицателно време, без да се налага да остъргвам емайла на тавата. Кюфтета, пържоли, пилета всичко лежи на хартия при мен. В пъти предпочитам да наредя 30 кюфтета на хартия наведнъж, отколкото да ги пържа в мазнина, като замаян, и да умириша всичко наоколо.
- vboriyanov
- Мнения: 107
- Регистриран на: Нед Ное 01, 2015 0:30
- Риболов: спининг
- дал Браво: 287 пъти
- получил Браво: 122 пъти
- Обратна връзка:
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Нъц! Не ми хареса тази рецепта! Не сме руснаци, че да ги ядем с мехурите и червата, а и распера няма никакви вкусови достойнства и аромати. Сухо месо без кости. - Упс, тук има редакция на поста - просто на мен не ми харесва, а не се заяждам.
-
- Мнения: 361
- Регистриран на: Чет Окт 16, 2008 0:20
- Риболов: спининг
- Местоположение: Русе
- дал Браво: 60 пъти
- получил Браво: 285 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Жоро, точно в този случай не са ядени черва. Просто, като чистих рибата не исках да отделям хайвера и после пак да го тикам вътре. А за целта трябваше да оставя и мехура, който отстраних по-късно.
Бъркаш, че някой вътрешности не подобряват аромата. Мехурите на почти всички видове шаранови риби ги намирам за много вкусни в изпържено състояние. Млечниците на мъжка едра щука също са уникални, вие и яжте месото а мен дайте тях. (естествено, ако я ловиш в блатото няма как да става за ядене и месото и). Черните дробове на ред риби също са страхотни (да не говорим за ползата им за здравето). На север, черния дроб от треска е в менюто на всяка бременна мацка. А руснаците, които са най-богатата на рибен ресурс нация на планетата, и могат, буквално да зобат рибе месо в изобилие от количество и разнообразие, не са толкова глупави щом не изхвърлят някой вътрешности, на определени, и на ГОЛЕМИНА екземпляри. И нас на запад ни вземат за капитални туземци, защото ядем кратака, ушите, червата, кожата и шкембетата на свинете ама ние им теглим майните и се кефим на живота със свинската карантийка.
Според мен човек не трябва да се сравнява/съобразява с други нации или навици, когато се впуска да опита нещо ново и различно в ежедневието си.
На север, като ядох суров черен дроб на лос, току що убит, върху гол черен хляб, насред гората, още топъл, а темературата беше -43, беше преживяване, което няма да забравя никога. Фул контакт с природата. Няма да споменавам, колко вкусно беше, защото съм убеден, че няма човек от форума, който би се съгласил с мен.
И позволи ми отново да не се съглася с теб, относно вкусовите качества на расперите. Всеки распер над 2,5 килограма си е гурме вкус отвсякъде. Сухота няма грам. Жалко, че нямам възможност да те опровергая на живо.
Хубаво е, когато има открито несъгласие по даден въпрост. Благодаря ти за мнението.
П.П. Обърни внимание, на хартията под распера, колко много сокове са изтекли от него. Това не е суха риба.
Бъркаш, че някой вътрешности не подобряват аромата. Мехурите на почти всички видове шаранови риби ги намирам за много вкусни в изпържено състояние. Млечниците на мъжка едра щука също са уникални, вие и яжте месото а мен дайте тях. (естествено, ако я ловиш в блатото няма как да става за ядене и месото и). Черните дробове на ред риби също са страхотни (да не говорим за ползата им за здравето). На север, черния дроб от треска е в менюто на всяка бременна мацка. А руснаците, които са най-богатата на рибен ресурс нация на планетата, и могат, буквално да зобат рибе месо в изобилие от количество и разнообразие, не са толкова глупави щом не изхвърлят някой вътрешности, на определени, и на ГОЛЕМИНА екземпляри. И нас на запад ни вземат за капитални туземци, защото ядем кратака, ушите, червата, кожата и шкембетата на свинете ама ние им теглим майните и се кефим на живота със свинската карантийка.
Според мен човек не трябва да се сравнява/съобразява с други нации или навици, когато се впуска да опита нещо ново и различно в ежедневието си.
На север, като ядох суров черен дроб на лос, току що убит, върху гол черен хляб, насред гората, още топъл, а темературата беше -43, беше преживяване, което няма да забравя никога. Фул контакт с природата. Няма да споменавам, колко вкусно беше, защото съм убеден, че няма човек от форума, който би се съгласил с мен.
И позволи ми отново да не се съглася с теб, относно вкусовите качества на расперите. Всеки распер над 2,5 килограма си е гурме вкус отвсякъде. Сухота няма грам. Жалко, че нямам възможност да те опровергая на живо.
Хубаво е, когато има открито несъгласие по даден въпрост. Благодаря ти за мнението.
П.П. Обърни внимание, на хартията под распера, колко много сокове са изтекли от него. Това не е суха риба.
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Господ говори с устата ти. Пържените ташаци на шарановите риби не ги давам за нищо друго. А сомският черен дроб е...ммм...Мехурите в Лом ни ги даваха пържени на децата, още докато чистеха улова - пак мммммм....Сега, расперът си е един гигантски уклей, а постен уклей не съм виждал, дори и в Монтанския, където го дъвчеше червенката...Единственото му кофти са многото кокалаци, но и за това си има решение, както при скобара...В края на краищата затова и никой не си го беси под стряхата като деверигата...Нито пък го пуши...А за черния дроб от лос ти завиждам, при това не особено благородно...
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
- stancom
- Мнения: 3739
- Регистриран на: Сря Яну 02, 2008 16:59
- Местоположение: Чомаковци
- дал Браво: 94 пъти
- получил Браво: 155 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
stancom написа:А аз чакам за рецептата за чорбата, че ми се намират някакви изрезки от сьомга и парчета от бяла риба, та ще те замоля да я публикуваш !Asio написа:Морковите са за рибената чорба от остатъците на сьомгата и едно трупче от ХЕК . Те не влизат в доматения сос.
Само да те информирам, че бялата риба изсъхна във фризера, а изрезките ги изхвърлих, та можеш да не си даваш чак толкова много зор с пускането на рецептатаAsio написа: Станко имаш го чорбето в скоро време
Аз не мога да ловя риба !!!