![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Помощ за риба тон
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Помощ за риба тон
Пичове и...дами, дайте идея за приготвяне на риба тон, не на консерва, разбира се...
Намерих я в един магазин, след празниците мисля да си купя, но не знам какво да я правя...Дано Владо Фидера влезе, че съм му затрил телефона...
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
- Д-р Флекс
- Мнения: 8722
- Регистриран на: Чет Дек 03, 2009 17:56
- Местоположение: София
- дал Браво: 1379 пъти
- получил Браво: 423 пъти
Re: Помощ за риба тон
Яко си се прецакал, тая риба просто няма готвене, нито на фурна, нито на тиган, нито на скара. Дай я на котките още преди да я сготвиш (все едно ще го направиш
), и си пекни на грил сьомга, или филе от шаран от Пикадилито в мола срещу Хемус.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
-
- Мнения: 310
- Регистриран на: Нед Яну 16, 2011 22:31
- Местоположение: Плевен
- дал Браво: 23 пъти
- получил Браво: 15 пъти
Re: Помощ за риба тон
Печена, как. Става и на грил става и във фурна, ако е прясна става уникална, се едно ядеш пържола, не риба.
Testis unos, Testis nullus
- Д-р Флекс
- Мнения: 8722
- Регистриран на: Чет Дек 03, 2009 17:56
- Местоположение: София
- дал Браво: 1379 пъти
- получил Браво: 423 пъти
Re: Помощ за риба тон
Всичките дотук изказали се ми напомняте притчата за слепците, описващи слона според частта от него, която опипват...
Да, филето на тона става и за готвене (така както и платиката, например), но е далеч надолу в кулинарната скала на рибите и рибните продукти. Eдинственият правилен начин за консумация на филе от тон е сурово, под формата на сашими, както го консумират японците. Но за това, първо, става само прясното филе, и второ, не от всеки вид тон. Обзалагам се, че Красе се е сдобил не с пресен жълтопер, а с нещо "фризирано" от друг вид...
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Да, филето на тона става и за готвене (така както и платиката, например), но е далеч надолу в кулинарната скала на рибите и рибните продукти. Eдинственият правилен начин за консумация на филе от тон е сурово, под формата на сашими, както го консумират японците. Но за това, първо, става само прясното филе, и второ, не от всеки вид тон. Обзалагам се, че Красе се е сдобил не с пресен жълтопер, а с нещо "фризирано" от друг вид...
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Re: Помощ за риба тон
Нали обещах да го игнорирам, спазвам си обещанията, нищо, че почти комшия.quietriot написа:Флекса те лъзга нещо по пързалката , а Краси?
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
- Д-р Флекс
- Мнения: 8722
- Регистриран на: Чет Дек 03, 2009 17:56
- Местоположение: София
- дал Браво: 1379 пъти
- получил Браво: 423 пъти
Re: Помощ за риба тон
О, тва е много ценна информация
Почти съм готов да подмина "игнорирането", все едно не съм го прочел...
Провери все пак и рибния щанд на Пикадили, това е най-доброто за прясна риба след този на Метро, което съм видял досега София.
![Thumps up :tup:](./images/smilies/thumbsup.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Re: Помощ за риба тон
Добре, де, майната му на игнорирането, но в сравнение с това магазинче Метро и Пикадили ряпа да ядат...И ти реже мацката откъдето искаш и на каквото искаш, а е и по-евтино...
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
- 6tukara
- Мнения: 196
- Регистриран на: Нед Фев 03, 2008 18:00
- Местоположение: София
- дал Браво: 24 пъти
- получил Браво: 2 пъти
Re: Помощ за риба тон
И на рибният щанд в Халите има готини работи ама 80лв за килограм фагри и зъбар и рибета около 3 кг май ще си хапвам свински пържолки.
Ако има риба и на бастун че се хване
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Re: Помощ за риба тон
4 дни се изхранвам с печено филе от хамерикански сом - е нема такваз вкусотия...Сега за наказание си направих боб...
А европейският сом тотално изчезна, щяло да има наесен...
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
- баш майстора
- Мнения: 5853
- Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
- Риболов: Online
- Местоположение: София
- дал Браво: 1648 пъти
- получил Браво: 1834 пъти
Re: Помощ за риба тон
Тва с тона верно е много тегава работа. Гледаш го едно такова хубаво сочно червено месо, а като мине през огъня става ебати плявата. Може и сигурно има някакви чалъми да се готви и да става вкусно, ама поне аз не ги знам.
Според мен, която и да вземеш морска риба, все е по-добре от тона. ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
-
- Мнения: 51
- Регистриран на: Нед Яну 22, 2012 18:21
- Риболов: Almost all
- Местоположение: Габрово
- дал Браво: 4 пъти
Re: Помощ за риба тон
От личен опит- много е важно веднага след като се хване туната да се разрежат хрилете и кръвта да се източи,месото става снежно бяло и крехко.