Страница 68 от 72

Re: Домашна кухня

Публикувано на: Пет Дек 23, 2022 22:58
от Boci
Бански старец в естествено черво

Re: Домашна кухня

Публикувано на: Вто Дек 27, 2022 9:49
от Boci
За втори път тази година взимам телешки бут, който на 80% отива за суджуци. Друго си е свежото селско месце. На 12 лв го взех и като се махнат кокалите и жилите, се връзва някъде на 18лв/кг. От самите кокали пък си правя телешко варено. Идилия.

Re: Домашна кухня

Публикувано на: Вто Дек 27, 2022 10:57
от Boci
"Old man from Bansko" се развива много добре

Re: Домашна кухня

Публикувано на: Вто Дек 27, 2022 19:17
от Boci
Няма спирка, още 5 кг телешки суджук отива на сушилката

Re: Домашна кухня

Публикувано на: Вто Дек 27, 2022 21:14
от баш майстора
Ти са не спре! :22:

Re: Домашна кухня

Публикувано на: Сря Дек 28, 2022 5:51
от Boci
А още колко ще направя живи и здрави..до март няма да спра. Месо да има.
Лошото е, че свинското е зле, дори в месарниците. Почти всичко е внос и може би е третирано с химия. Вече не знам откъде да купувам. Домашно питах, по-скъпо е от телешкото или на цената на телешкото. Но не си заслужавa, защото има много сланина.

Re: Домашна кухня

Публикувано на: Сря Дек 28, 2022 8:33
от Soafraid
Правих и аз няколко пъти рибици от българско месо, от една свищовска ферма. При последното осоляване за 48 часа махнах над половин литър вода. За пръв път ми се случва да пусне толкова много вода. Незнам дали това се дължи на химия или нещо друго. При готвене, специално при запържването се отделя също страшно много вода.

Re: Домашна кухня

Публикувано на: Чет Дек 29, 2022 9:01
от Boci
Клано е в същия ден. Отделя се много течност, която си е в месото. Ако го замразиш и на другия ден го извадиш да се размразява, ще видиш колко много кървава вода ще се отдели. Просто е много прясно и не се е отделила водата в месото.
Телешкият бут, който взех беше топъл още, клано сутринта. Веднага заложих 5 кг кайма за суджук. Видимо никаква вода в него. Като почнах обаче да пълня, каймата беше течна, а не стегната, както обикновено и се виждаше течност. Телето е от човек, не е от стопанска ферма.

Re: Домашна кухня

Публикувано на: Нед Яну 01, 2023 17:02
от баш майстора
IMG_20230101_152020-02.jpeg
IMG_20230101_152020-02.jpeg (222.6 KiB) Преглеждано 1323 пъти

Re: Домашна кухня

Публикувано на: Нед Яну 01, 2023 21:54
от dankata
Обрезките при обработката на основните мезета завършиха така:
dju.jpg
dju.jpg (257.33 KiB) Преглеждано 1305 пъти

Re: Домашна кухня

Публикувано на: Вто Яну 03, 2023 13:41
от Boci
Банският старец е готов

Re: Домашна кухня

Публикувано на: Пон Яну 09, 2023 10:20
от Boci
2 седмици разлика

Re: Домашна кухня

Публикувано на: Сря Яну 11, 2023 12:28
от Boci
Панагюрска луканка

телешко 60%
свински шол 20%
свински гърди 20%
Подправки за 1 кг
23гр сол (готварска)
4гр захар (фруктоза)
3гр черен пипер
3гр кимион
Месото е мляно на 4мм. Пълних половината в колаген, другата половина в естествени черва

Re: Домашна кухня

Публикувано на: Сря Яну 11, 2023 20:51
от te4osoma
абе всичко хубаво ,ама няква манджица няма ли да го ева .. :D :D
без лоши чувства разбира се ..всичко е топ :tup:

Re: Домашна кухня

Публикувано на: Сря Яну 11, 2023 20:56
от te4osoma
Тва остана до сега ..