Има във фейсбук,гледай там, тука няма смисъл.stancom написа:Компромати няма ли
Направихте ли ракия бе хахахааа
-
- Мнения: 9345
- Регистриран на: Пет Фев 23, 2007 13:39
- Местоположение: СОФИЯ/ЯМБОЛ
- дал Браво: 107 пъти
- получил Браво: 155 пъти
Re: Направихте ли ракия бе хахахааа
- Anton_65
- Мнения: 912
- Регистриран на: Пон Окт 31, 2011 14:08
- Риболов: На кльонк и прясно женско едно време,сега на спомени ха ха
- Местоположение: Асеновград
- дал Браво: 11 пъти
- получил Браво: 14 пъти
Re: Направихте ли ракия бе хахахааа
Малко със закъснение пиша - уважихме събирането,леко инцидентно че бях на казан сабахлен по първи петли и нямаше как да останем и до другия ден но за час два пак си направихме приказка,повече с Франко де говорехме си за сомове,той повече аз го слушах едно време аз говорех, а мен ме слушаха както да е,та по същество,отидох на казан и всичко си тръгна по реда,както се наслаждавахме всички на ракията дето излизаше от чучура тънка като п..кин косъм се заговорих с комшията до мен,гледах го като сипваше матеряла,но правеше преварка и го гледам сложи накрая и 1,5кг.- едра готварска сол вътре а сега де,слушал съм какво ли не, но такава подправка не,питам го защо и нещо опасност,вика вече ми омръзна да обеснявам но си каза всичко та солта когато се правело преварка избистряла ракията и като му тръгна тая преварка,тоя налива в 10 л. туби от вода а тя една бистра...няма да казвам като на какво майтапа настрана но толко бистра ракия сефте видях,изворна вода не го дига,по пътя на логиката има логика,понеже по Дискавъри са давали канче солена вода покрита с найлон,се изпарява само чиста вода,та и казана е същото,но докато човек не види,пипне или пийне не вярва
- Anton_65
- Мнения: 912
- Регистриран на: Пон Окт 31, 2011 14:08
- Риболов: На кльонк и прясно женско едно време,сега на спомени ха ха
- Местоположение: Асеновград
- дал Браво: 11 пъти
- получил Браво: 14 пъти
Re: Направихте ли ракия бе хахахааа
Забравих и друго, след направата на ракията много интересно по време на отлежаването,но това ми го каза един колега дето ракията му е мехлем за душата та тоя шмиргел ми разправяше,като остави ракията в бидона да отлежава пускал попмичка от аквариум вътре да бълбука и я върти през времето за отлежаване,така по бързо отлежава и стареела питах и казанджията и го потвърди,абе фатки много има дето не ги знаем, но със споделяне се научава
-
- Мнения: 8517
- Регистриран на: Нед Авг 01, 2010 16:08
- Местоположение: Пловдив
- получил Браво: 14 пъти
Re: Направихте ли ракия бе хахахааа
Антоне,нали опита ракията ми каква съм я направил,направо съм се гипсирал даже и не помня кога съм си легнал че даже и не съм ви разбрал кога сте дошли.Ама ние с Васко почнахме от 10:44 сабалян,тоя пущ не е спал да тръгне от София за Езерово хахахахаха Та що се отнася до помпички,момпички е ясно,знаем го.В джибрите обаче преди да заврат се слага заедно със захарта и лимонена киселина,това знаеш ли го майна Има си тарикатлъци но най-големия е да не слагаш джибрите с костилки,листа и други боклуци вътре да врът,от 1500кг материал да са паднали случайно в бидоните десетина костилки,всичко друго беше извадено и премахнато ръчно.Материала беше смлян предварително на каша и на всичкия този материал съм сложил 20кг захар само а можех да сложа повече и щях да направя ако искаш и 500-600 литра ракия.Направих обаче по-малко но качествена както вика Гочето Лисецкия ракия "СЛ" демек - Служебна,само за отбрани приятели Надявам се да ти е харесала и като тръгнеш да правиш да ми се обадиш да ме питаш как я правя Поздрави помощник капитана от мене
"Аз нямам проблем със света,той има проблем с мен " - Янкосан
" Глупаците,мръсниците и завистниците са като хлебарките,нямат изтребване,смачкаш две,изпълзяват още двадесет............хлебарки " - Л.Вичев
" Глупаците,мръсниците и завистниците са като хлебарките,нямат изтребване,смачкаш две,изпълзяват още двадесет............хлебарки " - Л.Вичев
- Anton_65
- Мнения: 912
- Регистриран на: Пон Окт 31, 2011 14:08
- Риболов: На кльонк и прясно женско едно време,сега на спомени ха ха
- Местоположение: Асеновград
- дал Браво: 11 пъти
- получил Браво: 14 пъти
Re: Направихте ли ракия бе хахахааа
Разбрах аз че е твойта ,много е хубава и пивка,нищо че е малко силна,но въпрос на вкус,ама кажи сега майна какво още си сложил,че помощника като пийна 50 гр. нещо много ме заобича на връщане,та ме натисна в колата няква любовна билка ли,що ли Франко и Бранко и те се гледаха скришно ,та единия отиде да постеле спалнята,другия се дърпаше ама и той отиде накрая
- franko
- Мнения: 3455
- Регистриран на: Сря Авг 13, 2008 21:37
- Риболов: сооооооом
- Местоположение: пловдив
- дал Браво: 32 пъти
- получил Браво: 6 пъти
Re: Направихте ли ракия бе хахахааа
Донка,мен не ме вкарвай в това число.Знам всичко за ракиятаAnton_65 написа:...,абе фатки много има дето не ги знаем, но със споделяне се научава
Вчера се върнах от казана,та резултата е от 220кг "Булгар" и 50кг захар-75л ракия на 58* +25л на 27* патоки за догодина.
Такава ракия съществува, само в мечтите на онзи шмиргел дет ти е разправял за туй,онуй
Последно промяна от franko на Сря Ное 05, 2014 9:46, променено общо 1 път.
-
- Мнения: 905
- Регистриран на: Вто Сеп 26, 2006 15:19
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 2 пъти
- получил Браво: 5 пъти
Re: Направихте ли ракия бе хахахааа
Аз последните 2-3 месеца голяма греда , на баща ми гроздовата зле, от двама видни майстори сливова - пак зле, от Сърбия ми донесоха 5 кила сливак и 3 кила дюля отново зле. Хич не ми върви на ракия тази година
What goes around, comes around или Каквото повикало, такова се обадило.
Особено в сила за форумните приятелства и не-приятелства.
Особено в сила за форумните приятелства и не-приятелства.
- franko
- Мнения: 3455
- Регистриран на: Сря Авг 13, 2008 21:37
- Риболов: сооооооом
- Местоположение: пловдив
- дал Браво: 32 пъти
- получил Браво: 6 пъти
Re: Направихте ли ракия бе хахахааа
Пешо, всичко зависи от залагането на джибрата.Там е тънкият момент за добра ракия.
Заложиш ли добра джибра и грижиш ли се за нея,резултата не закъснява.Другият момент е да отделиш първака(1л/100л) и да събираш ракията до 50* .
Заложиш ли добра джибра и грижиш ли се за нея,резултата не закъснява.Другият момент е да отделиш първака(1л/100л) и да събираш ракията до 50* .
-
- Мнения: 905
- Регистриран на: Вто Сеп 26, 2006 15:19
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 2 пъти
- получил Браво: 5 пъти
Re: Направихте ли ракия бе хахахааа
Фране аз не съм се и опитвал да варя ракия, прост консуматор съм.
И друг път сме говорили на темата.
Големия майтап е,че както ви се оплаквам във форума и един колега сърбин вижте какво ми пише точно на време
[09:51:58] Vladimir Stanic: Pesho, znaesh li kvo e Viljamovka?
[09:52:09] Peter Petrov: da
[09:52:18] Peter Petrov: Krushova rakija
[09:54:14] Vladimir Stanic: imash podarak, in my car
И друг път сме говорили на темата.
Големия майтап е,че както ви се оплаквам във форума и един колега сърбин вижте какво ми пише точно на време
[09:51:58] Vladimir Stanic: Pesho, znaesh li kvo e Viljamovka?
[09:52:09] Peter Petrov: da
[09:52:18] Peter Petrov: Krushova rakija
[09:54:14] Vladimir Stanic: imash podarak, in my car
What goes around, comes around или Каквото повикало, такова се обадило.
Особено в сила за форумните приятелства и не-приятелства.
Особено в сила за форумните приятелства и не-приятелства.
- te4osoma
- Мнения: 1881
- Регистриран на: Чет Окт 28, 2010 16:30
- Местоположение: ако го кажа,после трябва да ви убия.
- дал Браво: 318 пъти
- получил Браво: 122 пъти
Re: Направихте ли ракия бе хахахааа
Е това е истината кратко ясно и точно,аз само бих добавил и много добра хигиена на бидоните и правилното им измиване и ПОДСУШАВАНЕ след жибрите...franko написа:Пешо, всичко зависи от залагането на джибрата.Там е тънкият момент за добра ракия.
Заложиш ли добра джибра и грижиш ли се за нея,резултата не закъснява.Другият момент е да отделиш първака(1л/100л) и да събираш ракията до 50* .
Не се обвързвай с неща от които не можеш да се отървеш за 30 секунди ,когато усетиш жегата зад ъгъла...
- Anton_65
- Мнения: 912
- Регистриран на: Пон Окт 31, 2011 14:08
- Риболов: На кльонк и прясно женско едно време,сега на спомени ха ха
- Местоположение: Асеновград
- дал Браво: 11 пъти
- получил Браво: 14 пъти
Re: Направихте ли ракия бе хахахааа
Никой не слагам или го слагам че не знае как се вари,но има неща дето не сме ги знаели,нали затова си пишем тук за ракий а ти впредвид количеството матрял и захар си отличник ,можеше още малко да изцедиш ама другата г.питах за 4 - ти за теб и казанджията потвърди,щях да мина преди обед да ви видя ама отидох от нощна на 40 - то уж за малко....и да тръгнаха едни хубави тлъсти каракуди по кило забравих за васfranko написа:Донка,мен не ме вкарвай в това число.Знам всичко за ракиятаAnton_65 написа:...,абе фатки много има дето не ги знаем, но със споделяне се научава
Вчера се върнах от казана,та резултата е от 220кг "Булгар" и 50кг захар-75л ракия на 58* +25л на 27* патоки за догодина.
Такава ракия съществува, само в мечтите на онзи шмиргел дет ти е разправял за туй,онуй
и аз съм доволен,квото сложих изкарах по каталог, че даже и малко бонус,но това от на жената сладката
въпрос към по знаещите,на 10 л. колко грама глицерин се слага,за по лесно смятане относно цялото количество,и преди да се разреди или след това се слага
- ilian iliev
- Мнения: 339
- Регистриран на: Вто Май 28, 2013 9:32
- Риболов: Риболов на сом
- дал Браво: 3 пъти
- получил Браво: 3 пъти
Re: Направихте ли ракия бе хахахааа
Много е важно при ракийте е да заложиш на качество, а не на количество
Тогава се получава така наречената СЛ /служебна/,за приятели
Тогава се получава така наречената СЛ /служебна/,за приятели
- Поморийския
- Мнения: 348
- Регистриран на: Вто Апр 01, 2008 16:50
- Местоположение: Поморие Чикаго
- получил Браво: 1 път
Re: Направихте ли ракия бе хахахааа
Фране скрий 1л да я пробваме догодинаfranko написа:Донка,мен не ме вкарвай в това число.Знам всичко за ракиятаAnton_65 написа:...,абе фатки много има дето не ги знаем, но със споделяне се научава
Вчера се върнах от казана,та резултата е от 220кг "Булгар" и 50кг захар-75л ракия на 58* +25л на 27* патоки за догодина.
Такава ракия съществува, само в мечтите на онзи шмиргел дет ти е разправял за туй,онуй
- Поморийския
- Мнения: 348
- Регистриран на: Вто Апр 01, 2008 16:50
- Местоположение: Поморие Чикаго
- получил Браво: 1 път
Re: Направихте ли ракия бе хахахааа
Фране скрий 1л да я пробваме догодинаfranko написа:Донка,мен не ме вкарвай в това число.Знам всичко за ракиятаAnton_65 написа:...,абе фатки много има дето не ги знаем, но със споделяне се научава
Вчера се върнах от казана,та резултата е от 220кг "Булгар" и 50кг захар-75л ракия на 58* +25л на 27* патоки за догодина.
Такава ракия съществува, само в мечтите на онзи шмиргел дет ти е разправял за туй,онуй
- franko
- Мнения: 3455
- Регистриран на: Сря Авг 13, 2008 21:37
- Риболов: сооооооом
- Местоположение: пловдив
- дал Браво: 32 пъти
- получил Браво: 6 пъти
Re: Направихте ли ракия бе хахахааа
Тук да няма ехо бе .
Митеее,чуууух тееее,ще запазяяя.Аре вместо да ти отговарям два пъти и така става .
Митеее,чуууух тееее,ще запазяяя.Аре вместо да ти отговарям два пъти и така става .
Дончо ,дозата глицерин е 2мл на литър ракия,а аз слагам по 0.5-1мл.Слага се в разредената ракия.Anton_65 написа: колко грама глицерин се слага,за по лесно смятане относно цялото количество,и преди да се разреди или след това се слага