Как да сготвя клен
Как да сготвя клен
Здравейте, търсих но не открих рецепти за клен. Моля някой ако има да дава че ме чака в хладилника клена.
-
- Мнения: 4885
- Регистриран на: Сря Яну 11, 2006 12:58
- Риболов: Спининг предимно, муха, морски...плувка и фидер ама Pro...
- Местоположение: Тялом – Destination unknown....Духом - Somewhere I Belong.
- дал Браво: 5 пъти
- получил Браво: 10 пъти
Ако е голям рецепта като за пълнен шаран. А ако го хващаш в момента, по добре го пусни.... Вкусовите му качества, са хъмммм нищо което да си заслужава. Сухо месо, бяло на цвят, с много кости.... Според мен. Но винаги някой може да каже нещо по въпроса, сосове и т.н.
Цял живот в длан една, длан загребала вода от любимата река...Пролетта с цъфнали дървета, лятото с горещи ноти, есента е с мириса на вечността и зимата с носталгия пропита!
www.starividri.org
Prowler Elite 4.5 Angler
Спининг клуб "Абичи" - кандидат член, Forever majdramuniaci!
www.starividri.org
Prowler Elite 4.5 Angler
Спининг клуб "Абичи" - кандидат член, Forever majdramuniaci!
-
- Мнения: 4885
- Регистриран на: Сря Яну 11, 2006 12:58
- Риболов: Спининг предимно, муха, морски...плувка и фидер ама Pro...
- Местоположение: Тялом – Destination unknown....Духом - Somewhere I Belong.
- дал Браво: 5 пъти
- получил Браво: 10 пъти
Даааааааа, за пълнене не става. Може ( сега ще ме бият естетите ) пържен, разделен на половинки с отделен гръбнак. После да го залееш с някакъв сос. Оцет, зехтин, чесън, копър.... Знам ли. Имай в предвид, че малките костици са най-големия проблем. А кефала е богато "накичен" с тях... От аналната перка до опашката са най-много и най-досадни. За скара е много сух, за фурна .... не знам. Нека някой фен на кефала да каже...
Цял живот в длан една, длан загребала вода от любимата река...Пролетта с цъфнали дървета, лятото с горещи ноти, есента е с мириса на вечността и зимата с носталгия пропита!
www.starividri.org
Prowler Elite 4.5 Angler
Спининг клуб "Абичи" - кандидат член, Forever majdramuniaci!
www.starividri.org
Prowler Elite 4.5 Angler
Спининг клуб "Абичи" - кандидат член, Forever majdramuniaci!
-
- Мнения: 152
- Регистриран на: Чет Сеп 11, 2008 21:57
- дал Браво: 62 пъти
- получил Браво: 14 пъти
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
- Flintstone
- Мнения: 157
- Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 22:11
- Местоположение: Backstones-on-Bedrock
Ето как ги правя аз - в картинки:
Първо така, макар че то се подразбира ...няколко пъти.
После така (изваждам и ребрата - не е голяма работа, но е по-приятно после)...
Омешваме всичко това...
Пържим добре, но не прекалено...
Към соса, който колегите са описали аз добавям и малко соев.
Останалото е ясно. Пие много бяло винце или биричка - кой каквото му е угодно... Наздраве!
Някои предпочитат по-сухите месца. Аз лично не, но все пак така става много вкусен "чичо Клян"!
п.п. Сори за не особено качествените снимки ама телефона ми толкова може...
Първо така, макар че то се подразбира ...няколко пъти.
После така (изваждам и ребрата - не е голяма работа, но е по-приятно после)...
Омешваме всичко това...
Пържим добре, но не прекалено...
Към соса, който колегите са описали аз добавям и малко соев.
Останалото е ясно. Пие много бяло винце или биричка - кой каквото му е угодно... Наздраве!
Някои предпочитат по-сухите месца. Аз лично не, но все пак така става много вкусен "чичо Клян"!
п.п. Сори за не особено качествените снимки ама телефона ми толкова може...
Yabadabadooooooooo
- Flintstone
- Мнения: 157
- Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 22:11
- Местоположение: Backstones-on-Bedrock
Оооох Ицеее, жив и здрав да си!Мунчо написа:Бравос, бравос!
Къде се загуби, приятелю?
Наистина се загубих, брат!
Цяло лято само як чанч и почти никакъв риболов
Като пристъпих към реката чак в края на Септември, взех да ма'ам с мухарката като някакъв абсолютен галфон, ама при такива хубави риби бързо-бързо влезнах във форма.
Yabadabadooooooooo
-
- Мнения: 705
- Регистриран на: Пон Апр 11, 2011 2:58
- Местоположение: Haskovo
- дал Браво: 76 пъти
- получил Браво: 44 пъти
Re: Как да сготвя клен
В допълнение бих препоръчал разфасования Клен да се накисне за 20 мин. в леко солен разтвор или прясно мляко - това ще "убие" миризмата на водорасли.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Re: Как да сготвя клен
Има ли мирис на водорасли-каквото и да се прави-остава. Ако реката е много обрасла, примерно долното течение на Огоста, пускайте, няма лек. Там риба взимам само зимата, като паднат водораслите, след януари. Същото е и в обраслите участъци на Янтра и Росица в период на маловодие. А в някои плитки, затворени водоеми водната растителност стои целогодишно и рибата си мирише. Най - добре е, като ще се лови клен за ядене, да се избира чиста и необрасла река. Жорката обича да мези клен от Марица, току-що уловен и пържен на открит огън.