За целта ни трябва висока и тясна риба като платика, морунаж, толстолоб, но може да се използва и скобар, мряна или други по-дебели риби.
Първо махаме главата, червата, люспите и перките, така както е показано тук.
Започваме с цепене на рибата от аналната перка към опашката
докато не се одели опашната половинка.
След това изрежете ребрата с назъбен нож или просто ги отчупете от гръбнака (най-вече за платиката). После внимателно отделете месото от гръбнака.
Внимавайте да не остава много месо по гръбнака.
Обръщате рибата от другата страна и започвате откъм врата. Първо режете ребрата и после отделяте месото
Двете пържолки са готови.
Специално за платиката можете много лесно да отделите ребрата
За другите риби става доста по-трудно, защото ребрата са здраво срастнали с месото.
После оформяте порциите
Пържоли от морунаж или платика в картинки
-
- Мнения: 1
- Регистриран на: Пет Авг 11, 2006 20:38
- Местоположение: NOVA ZAGORA
-
- Мнения: 4
- Регистриран на: Съб Окт 01, 2016 19:45
- Риболов: Още никакъв. Ще се изуча, тогава.
- Местоположение: Добрич
- получил Браво: 1 път
- Обратна връзка:
Re: Пържоли от морунаж или платика в картинки
Стара е темата, но поне снимките са се запазили. Щеше да е готино да има и снимка на готовият резултат, но обяснението е чудесно. Браво
От бебета сме тренирани да знаем, че щастието идва или от гърди или от шишета - Мъжка поговорка
- sword-fish
- Мнения: 177
- Регистриран на: Пет Фев 05, 2010 22:17
- Местоположение: София
- Обратна връзка: