- IMG_20201128_152620.jpg (240.94 KiB) Преглеждано 4947 пъти
Костурите сигурно са полудели!
- bat.galin
- дал Браво: 639 пъти
- получил Браво: 454 пъти
- баш майстора
- Риболов: Online
- дал Браво: 1672 пъти
- получил Браво: 1920 пъти
Re: Костурите сигурно са полудели!
Браво, машино, разцепил си ги!
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- bat.galin
- дал Браво: 639 пъти
- получил Браво: 454 пъти
Здравейте колеги!
Тази сутрин се събудих в 7, щото нали не съм на работа, що па да си отспивам.. Реших да направя един пред-празничен риболов на най-близкото място което знам - яз Николаевка.
Пристигнах към 8:30 на паркинга до изоставената хижа. Вече имаше 2-3 коли, явно и други не са могли да спят
Докато се приготвях един колега изскочи от гората, каза че ще се мести към по плиткото - мъчи костурите на цикади, ама нещо без голям успех. Слязох по стръмната пътечка и на първото още място имаше друг колега. Целеустремено замяташе за бяла риба (или едър костур), и той безуспешно почти. Май само дето станах рано .. Продължих през храстите към следващото място и направих няколко проводки с една ларвичка зелена. Още 2ма колеги минаха пътьом към паркинга - те май се отказваха.. В тоя момент ми светна, че ако ще е толкова г*йски пасивна рибта, явно ще трябва и аз така да подходя. Махнах ларвата и сложих едно малко силиконче, 8ми номер офсетна кука, 2 гр чебурашка. 2-3 проводки и опааа Ебаси якото . Знам че не е кой знае какво, ама за мен и моя стаж си е прилична риба, а и флорокарбончето май му дават до 1 кг... На 2 пъти по-късно през деня установих какво имат в предвид колегите, като казват, че трябва аванса на макарата да е "добър".. без да ми е стегнат кой знае колко, на ръка разпъвам, но 2 пъти ми къса - взема малко аванс и къса..
Както и да е, с такова начало излета вече беше успешен..
нататък имаше само костуретки, малки и почти средни. впечатление ми направи че вземат мнооого вяло, налагаше се да следя провисването на влакното за да разбирам че кълве, а доста пъти ми вземаше от дъното.. имам предвид не като падне примамката, а вече паднала и си стои и аз примерно говоря по тел, и влакното бавно тръгва в един момент ми свършиха 2грамовите чебурашки, и открих, че с грам и нещо "сплитшот" се лови не по-лошо.. Толкова за днес, предпразнично. А утре, вече празнично се надявам да са по-приятелски настроени рибките, но и да не са, кой бяга от една приятна разходка по брега
Тази сутрин се събудих в 7, щото нали не съм на работа, що па да си отспивам.. Реших да направя един пред-празничен риболов на най-близкото място което знам - яз Николаевка.
Пристигнах към 8:30 на паркинга до изоставената хижа. Вече имаше 2-3 коли, явно и други не са могли да спят
Докато се приготвях един колега изскочи от гората, каза че ще се мести към по плиткото - мъчи костурите на цикади, ама нещо без голям успех. Слязох по стръмната пътечка и на първото още място имаше друг колега. Целеустремено замяташе за бяла риба (или едър костур), и той безуспешно почти. Май само дето станах рано .. Продължих през храстите към следващото място и направих няколко проводки с една ларвичка зелена. Още 2ма колеги минаха пътьом към паркинга - те май се отказваха.. В тоя момент ми светна, че ако ще е толкова г*йски пасивна рибта, явно ще трябва и аз така да подходя. Махнах ларвата и сложих едно малко силиконче, 8ми номер офсетна кука, 2 гр чебурашка. 2-3 проводки и опааа Ебаси якото . Знам че не е кой знае какво, ама за мен и моя стаж си е прилична риба, а и флорокарбончето май му дават до 1 кг... На 2 пъти по-късно през деня установих какво имат в предвид колегите, като казват, че трябва аванса на макарата да е "добър".. без да ми е стегнат кой знае колко, на ръка разпъвам, но 2 пъти ми къса - взема малко аванс и къса..
Както и да е, с такова начало излета вече беше успешен..
нататък имаше само костуретки, малки и почти средни. впечатление ми направи че вземат мнооого вяло, налагаше се да следя провисването на влакното за да разбирам че кълве, а доста пъти ми вземаше от дъното.. имам предвид не като падне примамката, а вече паднала и си стои и аз примерно говоря по тел, и влакното бавно тръгва в един момент ми свършиха 2грамовите чебурашки, и открих, че с грам и нещо "сплитшот" се лови не по-лошо.. Толкова за днес, предпразнично. А утре, вече празнично се надявам да са по-приятелски настроени рибките, но и да не са, кой бяга от една приятна разходка по брега
- Iso
- Местоположение: Европейската част на България там, където хората живеят само от 8000 г.
- дал Браво: 499 пъти
- получил Браво: 697 пъти
И тази събота се разходих до язовира (Копринка) и се потвърди правилото от подписа ми: "Ако на един водоем има корморани и няма цигани това означава, че няма да хванеш нищо". Корморани цяло ято доста активни и вдигащи врява. Цигани никакви. На всички места където се продава риба огромни опашки за шарани, чиято цена вероятно предпразнично беше "намалена" до към 7-7.50лв./кг.
Водата в язовира последния месец продължава да пада и рибата не е активна. При предишните излети излизаше по някое костурче на долната размерна граница, този път пълно мъртвило, дори кълване нямаше, въпреки множеството използвани примамки. Не успях да намеря рибата въпреки, че обходих доста от южната брегова ивица.
Водата в язовира последния месец продължава да пада и рибата не е активна. При предишните излети излизаше по някое костурче на долната размерна граница, този път пълно мъртвило, дори кълване нямаше, въпреки множеството използвани примамки. Не успях да намеря рибата въпреки, че обходих доста от южната брегова ивица.
Еврипид: Властта и богатството раждат глупост и наглост.
Ако на един водоем има корморани и няма цигани това означава, че няма да хванеш нищо.
Ако на един водоем има корморани и няма цигани това означава, че няма да хванеш нищо.
- bobopeli
- дал Браво: 911 пъти
- получил Браво: 1545 пъти
На 20 метра от стената се беше събрала някаква дребна гад- редки ама затова пък дребни
Говорих и с двама колеги които редовно обикалят камънака - трагично е от към костури положението тая година по Копринка.
Аз в неделя ходих, беше още по мудно.. Ама пък имаше гъби масловки, та набрах за гарнитура за вечерта..
Иначе тоя път бях с малката макарка
Иначе тоя път бях с малката макарка
- ...
-
- viber_изображение_2020-12-06_14-27-26.jpg (305.67 KiB) Преглеждано 4401 пъти
- bobopeli
- дал Браво: 911 пъти
- получил Браво: 1545 пъти
Голямо търсене на костурите днес, намираха се рядко, но за сметка на това трудно и то основно дребосък! Някой колеги в отчаянието си посегнаха дори и на мирната гад
- karidata
- Риболов: spinning
- дал Браво: 209 пъти
- получил Браво: 829 пъти
Някой друг бандюга от декември.
Ходене му е майката.
http://www.starividri.org/
http://www.starividri.org/
-
- Риболов: Спининг
- дал Браво: 28 пъти
- получил Браво: 198 пъти
Неусетно се изтъркаля още една година, през която пропадането в силиконовата дупка продължи със страшна сила в геометрична прогресия.
През декември закрихме старата с традиционно пасивни риби ...
Някои ги балдосахме ...
други балансирахме ...
Открихме и новата ...
Наслука на всички!
През декември закрихме старата с традиционно пасивни риби ...
Някои ги балдосахме ...
други балансирахме ...
Открихме и новата ...
Наслука на всички!
- JettroniX
- Риболов: Спинингов риболов!
- дал Браво: 247 пъти
- получил Браво: 510 пъти
- Обратна връзка:
Абее имам чувството, че нещо се случва с костурската популация в последните 3-4 годни из водоемите където ходя на риболов... Като че ли все по-рядко имам възможността да направя тематичен риболов на костур, а тези пък, при които да ги ловя на повърхностни примамки - никакви ги няма, спрямо предните години. Почнах да търся тоя луд и динамичен риболов дори на закътани водоеми, където не съм ходил.
За цялата 2020 година имам едва 3 силни риболова на костур. Ето два от тях :
"Раирани бандюги, къде сте?"
"Костурската жила по Марица – август 2020"
По-здрави!
За цялата 2020 година имам едва 3 силни риболова на костур. Ето два от тях :
"Раирани бандюги, къде сте?"
"Костурската жила по Марица – август 2020"
По-здрави!
Fish every day like it was your last!
Keep Spinning!!
Блог: spinning365.com
Facebook: spinning365
YouTube
Keep Spinning!!
YouTube
-
- Риболов: спининг, дъно , перо ..
- дал Браво: 10 пъти
- получил Браво: 2 пъти
Мнението ти за пръчката? Юли , август на Пясъчник ги бях набарал бабанките със същата пръчка и същото салмо.. голям кеф беше.JettroniX написа: ↑Вто Мар 09, 2021 19:08 Абее имам чувството, че нещо се случва с костурската популация в последните 3-4 годни из водоемите където ходя на риболов... Като че ли все по-рядко имам възможността да направя тематичен риболов на костур, а тези пък, при които да ги ловя на повърхностни примамки - никакви ги няма, спрямо предните г.....
По-здрави!
- JettroniX
- Риболов: Спинингов риболов!
- дал Браво: 247 пъти
- получил Браво: 510 пъти
- Обратна връзка:
Впечатленията от конкретния модел са изцяло и само положителни. Ловя с него и тази мощност, защото използвам широк спектър от примамки при излетите си на язовири и реки, като идеално ми пасва на моя стил на риболов - туич воблери, повърхностни примамки и разбира се силикони.
Салмо Минноу-а ще остане завинаги като една от класическите примамки - един от любимите ми воблери в размер от 5 см, за всякакъв тип хищници с кранк и туич игра.
Fish every day like it was your last!
Keep Spinning!!
YouTube
Keep Spinning!!
YouTube
-
- Риболов: Спининг
- дал Браво: 28 пъти
- получил Браво: 198 пъти
Поради липсата на алтернативи, последните почивни дни се надлъгвахме с ветрове и подрастващи...
А напоследък дори и те започнаха да хитреят.