френски хляб
-
- Мнения: 265
- Регистриран на: Вто Юни 27, 2006 13:48
- Местоположение: Кюстендил
- Обратна връзка:
Питах във Фантастико и Европа за "френски хляб", а персонала ме гледаха все едно искам да купувам атомна подводница за разходка в яз. Дренов дол.
Тръгвам към р. Струма, пазарувам от магазин Амиди и се оказва, че там има макар и да не е баш френски, а чисто български.
Както и да е спасих капото с много зор. Такова чудо не ми се бе случвало. Мъмърец, черви бял и червен и жито капо!!! На въпросният хляб хванах една мренка която ме спаси от резила!
Тръгвам към р. Струма, пазарувам от магазин Амиди и се оказва, че там има макар и да не е баш френски, а чисто български.
Както и да е спасих капото с много зор. Такова чудо не ми се бе случвало. Мъмърец, черви бял и червен и жито капо!!! На въпросният хляб хванах една мренка която ме спаси от резила!
Пръскачите идват от руски лаборатории в които е създаден и пърхута.Терористи от самолети сипят пърхут който атакува веждите на човека, а пръскачите пречат на риболова.Причината: “За да ти е гадно, за да си циганин, за да имаш пърхут и да не хванеш риба!"
-
- Мнения: 4885
- Регистриран на: Сря Яну 11, 2006 12:58
- Риболов: Спининг предимно, муха, морски...плувка и фидер ама Pro...
- Местоположение: Тялом – Destination unknown....Духом - Somewhere I Belong.
- дал Браво: 5 пъти
- получил Браво: 10 пъти
В риболовните магазини разбира се...Как мислиш ще се почувства някой пенсионер, ако му кажат, че дължи 8 лева за 1 хляб...Ми там трябва да има полева болница с кардиолози и неврохирурзи...Ще имат доста работа...Сори за ОФФ - а...
Цял живот в длан една, длан загребала вода от любимата река...Пролетта с цъфнали дървета, лятото с горещи ноти, есента е с мириса на вечността и зимата с носталгия пропита!
www.starividri.org
Prowler Elite 4.5 Angler
Спининг клуб "Абичи" - кандидат член, Forever majdramuniaci!
www.starividri.org
Prowler Elite 4.5 Angler
Спининг клуб "Абичи" - кандидат член, Forever majdramuniaci!
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Пичове, бая се изписа за този хляб, бих искал да разгледаме въпроса под друг ъгъл - споделете, моля ви, с какви предимства е пред обикновеното тесто от клечка или спринцовка? Лично аз съм убеден, че няма - при тестото на практика рибата лапа гола кука...
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
- maver13
- Мнения: 2310
- Регистриран на: Сря Апр 18, 2007 17:01
- Риболов: Щека, мач, директен. Болонезето не го разбирам.
- получил Браво: 2 пъти
Основната разлика е във формата и консистенцията на стръвта.
От опит ви казвам, че в най големите жеги, а и не само тогава "снежинката" е доста по примамлива за рибите, от обикновеното топче хляб или тесто. Тя е пухкава, лека и качествата на хляба фактически не се променят. Стои доста по-стабилно от тестото на куката, освен ако в тестото няма памук, разбира се. Позволява и захранване с едра галета или хляб през ситото по време на риболов Като цяло е по-добра стръв за по едрите екземпляри, защото потъва и стои максимално естествено във водата.
Ако се позамисля мога да дам и още аргументи, но мисля, че е най-добре колегите да опитат и сами да стигнат до някои изводи
От опит ви казвам, че в най големите жеги, а и не само тогава "снежинката" е доста по примамлива за рибите, от обикновеното топче хляб или тесто. Тя е пухкава, лека и качествата на хляба фактически не се променят. Стои доста по-стабилно от тестото на куката, освен ако в тестото няма памук, разбира се. Позволява и захранване с едра галета или хляб през ситото по време на риболов Като цяло е по-добра стръв за по едрите екземпляри, защото потъва и стои максимално естествено във водата.
Ако се позамисля мога да дам и още аргументи, но мисля, че е най-добре колегите да опитат и сами да стигнат до някои изводи
Coarseman написа:Тва е батко сметка направена по системата "сто коча,двеста мъди"...
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Никой нормален риболовец не си бърка тестото с памук, то това му е хубавото - пак повтарям, на практика ловиш с гола кука - е, след всяко хвърляне мажеш отново по нея, де...Обикновено, когато не ще някъде на тесто, на нищо друго не ще - аз към белите червеи преминах просто от мързел - доброто тесто си иска много играчка...А и повече на блесна ловя, де...maver13 написа:Стои доста по-стабилно от тестото на куката, освен ако в тестото няма памук, разбира се.
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Абе, човек, риболовът с тесто си е риболов с тесто, не с хлебни топчета, които бъркахме с памук и валериан навремето. Тестото се бърка до побъркване, така че, като вдигнеш клечката и се скъса, горната част да тръгне нагоре, към клечката - това му е гадното, че иска много бъркане, най-добре от предната вечер, после в хладилника, после пак бръканье...ама е безотказно...maver13 написа:Ааааа докторе, за последните неколко години не знам, но едно време тестото с памук за уклей си беше класика
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Re: френски хляб
На мен лично не ми се занимава чак пък толкова време да и готвя на рибата.
https://megafishing.bg/product/1332/fre ... unica.html" onclick="window.open(this.href);return false;
https://megafishing.bg/product/1332/fre ... unica.html" onclick="window.open(this.href);return false;