PVC или руски лодки

Минава, големият кораб минава ...
Публикувай отговор
PENN
Мнения: 4833
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 2:29
Местоположение: San Diego CA
получил Браво: 8 пъти

Мнение от PENN »

Левака вече ви скрацна сас заби,но и аз да го подкрепя.Мнението е като задника-всеки си го има.Не се сардете,че някои си го дава,а други си малчат само.За мнението става вапрос,а не за задника.

Това е форум за дискусии и точно това се опитваме да саздадем тук,а не да си ги мерим........Аз лодка нямам,но пак имам клучовете на поне 15 такива.Имам си и мнение и сам го написал.Всеки да го приема както иска,да прави каквото иска и да купува каквото го влече.Всеки си знае за него.Мен ако ме питате и с бензинов мотор за риба не влизам ама това сам си аз и моя си риболов гоня...............Вапреки това след десетина дни трагваме да докараме една от Мексико с бензинови моторетки,но цената е двоина точно по тая причина.На задника на голямата има една такава като на снимката.

Изображение

На това вярвате ли му???Аз не и ще се наложи да си вземем и спасителен сал.Та пак казвам-всеки си гледа от неговата камбанария,но продалжавам да сам на мнение,че с лодка под 1000$ в морето или на голям язовир АЗ няма да влизам. :wink:
Go BIG or Go Home!
ghost
Мнения: 90
Регистриран на: Сря Авг 17, 2005 15:49
Местоположение: Варна

Мнение от ghost »

aleksandar написа:Добър вечер,Мистър Гост.Отново избяга от темата и моля те илез от анонимност.Бързо разкри лодчицата ми,което би направил всеки старшина от МВР.До тук добре,но с тези паламуди и платерини излиза,че си от /около/ любимият ми Бургас.Това променя нещата и за теб сладководния риболов винаги ще бъде скучен.Предлагам най-искренно,да помолиш Господин Дьо ПЕН,да ти отвори...извинявам се за намека,нова тема, която да се отнася,за морския риболов с лодка или безснея.Надявам се да ти е останало собсвено мнение,без да се осланяш на PENN.Предполагам,че и той като нас е човек?Помисли отново,какъв е опитът ти извлечен за 20години.
Айде едно по едно.

ПВЦ лодка е избора. Мързи ме да пиша, но из нета има достатъчно информация за материалите за пр-во на лодки, за техните предимства и недостатъци.
От Варна съм и нямам нищо общо с Бургас.
Ми нямаше кво да разкривам - ти сам си написал с ква лодка ходиш за риба, ма като не помниш кво си писал?
Сладководния риболов не е скучен за мен, напротив. Просто сома не ми е тръпка. Иначе влача за бяла риба предимно на Цонево.
Опита ми? - Ми след сичко писано от теб - тебе не те интересува чуждия опит, ти искаш да се заяждаш, щото примерно аз смятам, че твойта плажна лодка не става за сериозен риболов в голям водоем. Ма това си е лично мое мнение.
След като смяташ, че лодката ти е достатъчно надеждна - карай си я със здраве.

Нямам нищо против руските лодки. Огледай се в нета за Фрегат, Корсар, Украинските Бригс. Все лодки от ПВЦ. И сравнително евтини. Може да се намери добра нова руска ПВЦ лодка за под $1000. Е требе некой да я донесе, ама се мое се измисли нещо.

ПП. Винаги се осланям на мнението на хора, които си разбират от работата. Що требе да откривам наново топлата вода?

А освен това, не видях никъде ВИЕ Мосю Александър да сте дали някакво мнение по темата.
ghost
Мнения: 90
Регистриран на: Сря Авг 17, 2005 15:49
Местоположение: Варна

Мнение от ghost »

ОК. Това е друго нещо.
За много неща си прав. За други си в грешка. Ще говоря само за тези, за които СПОРЕД МЕН, грешиш.

Плаваемост, удобна.

Производителят сам е написал, колко е плаваемостта на лодката. Аз няма какво да добавя. Примерно аз съм 185 см около 100 кг. Ако кача още един като мене и лодката е потънала :lol: При вътрешни размери приблизително 200 на 60 невиждам как може да е удобна една лодка, но щом за тебе е удобно ще го приема.

Бързина до 20-30 км/ч - това ще го оставя без коментар, за да не кажеш че се заяждам. Имам само един въпрос - как ги измери?

За тролинг е необходима ниска скорост, която само ел. двигателя може да постигне - първото не е съвсем вярно, а второто изобщо не е. На ниски обороти с включен ход на моя мотор, нито един воблер няма прилична игра. Налага се да увелича малко оборотите за да се "разиграе" воблера.

За безшумността си много прав, само че аз предпочитам един мощен извънбордов мотор за бързо придвижване и ел-мотор за тролинг. Първия го имам, втория е на дневен ред. Мисля, че от гледна точка на сигурността това е правилния подход.
Според моя опит,руската е най-добра за тролинг в язовирите на България
Каква друга лодка си ползвал, колега?
BatkatA®
Мнения: 100
Регистриран на: Сря Окт 05, 2005 11:24
получил Браво: 1 път

Мнение от BatkatA® »

Хора не се карайте бре ...

По- добре дайте в стария тон да си пишем ...

Поне на някой ще сме му полезни вместо да се получи някаква излагация ...

Ако питате мен и без лодки може да се хваща риба ама лодката не е само за риболов за море или язовир и т.н. тва си е удоволствие дето си правим .. аз лично 1 бяла риба съм хванал ... ако се замисля с тия пари дето съм дал мога да ям сьомга 10 години и черен хайвер та и вас щях да почерпя!

Темата тука много се разводни предлагам да създадем някаква в която може да си постваме лодките и да си ги обсъждаме

тази да си остане за ПВЦ или руска

и т.н.

А и ще вметна написах една тема за една среща на лодкарите никой не откликна може би се следят определени теми та ако имате желание дайте да организираме нещо ...
Наслука!!! ;)
PENN
Мнения: 4833
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 2:29
Местоположение: San Diego CA
получил Браво: 8 пъти

Мнение от PENN »

Обясни ми на лични какво общо има това с темата и няма да го трия.......................
Go BIG or Go Home!
sampo
Мнения: 421
Регистриран на: Сря Окт 26, 2005 9:16
Риболов: Тролинг
Местоположение: София
дал Браво: 3 пъти
получил Браво: 13 пъти

Мнение от sampo »

BatkatA®
предлагам да създадем някаква в която може да си постваме лодките и да си ги обсъждаме
Добра идея !!! Аз съм "ЗА" .. , И да публикуваме лодките , които ползваме , а не космически кораби , които бихме искали да ползваме :wink: :wink: :lol:
ghost
Мнения: 90
Регистриран на: Сря Авг 17, 2005 15:49
Местоположение: Варна

Мнение от ghost »

sampo написа:BatkatA®
предлагам да създадем някаква в която може да си постваме лодките и да си ги обсъждаме
Добра идея !!! Аз съм "ЗА" .. , И да публикуваме лодките , които ползваме , а не космически кораби , които бихме искали да ползваме :wink: :wink: :lol:
Хе, хе Сампо. То човек съди за другите по себе си. Мойта лодка съм е налисал. Може и да я публикувам, ако некой ме светне как става таа работа.
ghost
Мнения: 90
Регистриран на: Сря Авг 17, 2005 15:49
Местоположение: Варна

Мнение от ghost »

BatkatA® написа:Хора не се карайте бре ...

По- добре дайте в стария тон да си пишем ...
Малко късно се включвам, но да отговоря.

Не се караме, спорим, може би налко по остро. На мен лично ми е интересно мнението на Александър. Предстои ми да си купувам втора по малка лодка, която в никакъв случай няма да е руска ГУМЕНА лодка. Първата със всичките анджаклами по нея стана над 150 кг. Мога да я пусна на вода само на места дето има рампи и мога да вкарам колесара във водата. Това доста ограничава водоемите на които искам да ходя. От друга страна за морето ми се ще нещо по голямо от 380. Например 400, 420 те с по висок борд. 380-та и се пада път тия дни, барабар с мотора и колесара - намерил съм и купувач, на добра цена. Но каквото и да взема, а то няма да е по малко от 360 и с по малък двигател от 15 кс, като я накича с всичко, пак килата и ще станат над 100 и пак проблем с пускането.
Нямам вяра на руските гумени лодки. Ползвал съм на времето Лисичанка и Уфимка и имам крайно отрицателно мнение за тях. Но примерно лодката на Александър е сравнително ново производство и ми е интересно. Макар, че като и прочетох ТТ данните - не се различава кой знае колко от горните две.
Е тва е.
Ако съм обидил с нещо Александър - ИЗВИНЯВАЙ.
Но наистина те моля да си кажеш аргументите.
Iliya
Мнения: 62
Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 21:55
Местоположение: Бургас

Re: PVC или руски лодки

Мнение от Iliya »

PVC или руски лодки
Колеги,
моите уважения към всички, но самото заглавие на темата силно напомня за брадатия виц за "филмът шведски ли е или съветски" и навява мисли, че всички лодки на Запад (за мен и Долно Камарци е на запад) са от PVC в най-лошия случай, а обикновените дизайнери сме спряли развитието си до еднодръвката...
Аз лично дълги години съм ползвал само евтини лодки (и то без двигател) по малките язовири - и никога не са ме подвели. Но те са си за там.
С последната (нашенска гуменица, от ЗЕБРА) влизах и няколко пъти в морето за сафрид. След като ИЗЛЯЗОХ последния път (300 м от брега = 2,5 часа гребане), поумнях. Много вредно е, ако не поумнееш.
Лодките са като всяка друга вещ - имат си предназначение, качество и цена. Ако човек ги обърка, или плаща в повече, или живее по-кратко...
vlado_fidera
Мнения: 152
Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
Местоположение: sofia
получил Браво: 5 пъти

Питане за лодка

Мнение от vlado_fidera »

В последния ден на изложението Лов,риболов,свободно време си купихме с брат ми една лодка която е дълга около 3,40 и е широка някъде около 1,50 м.Цената и бе 500 лв.Първоначално е била 545 но имаше промоция и свалиха цената на 500 лв.Не зная точно от какъв материал е :roll: :roll: :roll: но ми се вижда че е добра.Все още не сме я използвали.Към нея ни предлагаха трасева дъска.Тогава ми казаха че тази лодка била много добра и на ниска цена.Дано само не са ме подвели.Ако някой я е виждал тази лодка да ми каже мнението си.На цвят е сива и бе изложена точно до пътеката.Предварително благодаря на тези които ще ми отговорят.
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.
vlado_fidera
Мнения: 152
Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
Местоположение: sofia
получил Браво: 5 пъти

относно мнението.

Мнение от vlado_fidera »

Мисля че едното няма нищо общо с другото но все пак Ви благодаря за отговора!
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.
vlado_fidera
Мнения: 152
Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
Местоположение: sofia
получил Браво: 5 пъти

отговор от Фидера

Мнение от vlado_fidera »

Прав сте.Едното е тясно свързано с другото.Първо пълниш лодката а след това пълниш тигана.Какво по добро от това!Дай боже всекиму да го изпита. :) :) :)
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.
Аватар
Левака
Мнения: 5158
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 12:13
Местоположение: София
дал Браво: 11 пъти
получил Браво: 5 пъти

Мнение от Левака »

aleksandar написа:Напълних,лодчицата със сулки,до 750гр.Много се разочаровах,от липсата на белюги.Жребеца,бе източен от всички сулки,между 15см.и 30см.благодарение на 2-3ма пловдивски лодкари псевдо-тролингисти.Такива месари рядко се срещат!!!
Еееее има ли оправия в тая скапана държава с тоя прост народ??? :(
Убий глупака с мълчание.

http://sladkarnica-jasi.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
vlado_fidera
Мнения: 152
Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
Местоположение: sofia
получил Браво: 5 пъти

Така ще бъде.......

Мнение от vlado_fidera »

докато най сетне контролните органи от ИАРА,НУГ,МВР и др.не започнат щателни проверки по язовири и реки.Всички местни кокорбашии си правят каквото си поискат а на всичкото отгоре проверяващите/където ги има такива/ти правят проблем ако ловиш с въдица и не дай си боже да си извадил маломерка.Питам се аз че тези които продават по магазините рибките за стръв не са ли също нарушители след като продават риби които по закона са под допустимите норми.Не се учудвайте ако си купите каракуди под 15 см за стръв и случайно мине проверяващ от ИАРА или др.институция и Ви изкара че сте ги уловили тези маломерки а не сте ги закупили от магазинната мрежа.Иди след това доказвай кога и къде си ги купил.Разправии,нерви и тем подобни.За жалост това е самата истина.На 3 пъти лично аз съм въртял на "горещите телефони"на ИАРА за явно бракониерство с мрежи посред бял ден но така и никой не се намери да вдигне тези "горещи"телефони :roll: :roll: :roll: .Защо ли пък е необходимо!!!.Пак ще сваляме шапка на разните му там арендатори които за жалост опостушават други водоеми и с цялата си наглост си пренасят "улова"в техните зарибени водоеми.Жалко но в момента всичко като че ли върви против редовия риболовец който редовно отделя и си плаща билета и какво ли още не.Дано по скоро дойде времето когато наистина ще има засилен контрол по нашите така обезрибени водоеми от разните му там знайни и незнайни бракониери.Просто не искам и да си помислям какво ще стане и с без това намалялата пъстърва по реките които са разрешени за нейния улов.Надявам се да дочакаме и хубавите моменти в този така прекрасен спорт.
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”