MARINA/SOS

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
p4elata_brumze
Мнения: 84
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 14:43
Местоположение: София, Лозенец

MARINA/SOS

Мнение от p4elata_brumze »

DA popitam,

niakoi moge li da mi kaje retsepta za sos ili marina podxodia6t/a za pusturva ? :?:

Predvaritelno blagodaria. :lol:
България на 3 морета!
Аватар
Иво
Мнения: 908
Регистриран на: Съб Дек 18, 2004 12:50

Мнение от Иво »

лелее как щях да ти дам рецепта за ПЪСТЪРМЪ "не разбирате вие... :wink: "... ми с тея латински букви... ццц! :? 8) :lol:
Последно промяна от Иво на Пон Яну 17, 2005 20:57, променено общо 1 път.
Божидар Иванов

Мнение от Божидар Иванов »

Иво написа:лелее как щях да ти дам рецепта за Пъстарма... ми с тея латински букви... ццц! :? 8) :lol:
:idea: Иво пак ще е от полза-па вземи я напиши,пак ще я пробваме и нея :!: :roll:
Lubo
Мнения: 4329
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:08
Местоположение: София

Мнение от Lubo »

Божидар Иванов написа:
Иво написа:лелее как щях да ти дам рецепта за Пъстарма... ми с тея латински букви... ццц! :? 8) :lol:
:idea: Иво пак ще е от полза-па вземи я напиши,пак ще я пробваме и нея :!: :roll:
Божидаре, човешко е да сгреши момчето. Я се поразрови из твоите постове. Имаш поне 10 грешки. Нищо лично, ама и аз се старая към правилно писане и един път се изложих поправяйки Алеко неправилно, и сега цял живот ще ме разнасят! Два пъти мери - веднъж режи.
www.starividri.org
www.fishing-mania.com
"Мястото на рибата е във водата"
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Мунчо »

ами за пъстърва класическия сос е с разтопено краве масло и лимон....
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Аватар
Иво
Мнения: 908
Регистриран на: Съб Дек 18, 2004 12:50

Мнение от Иво »

Lubo написа:
Божидар Иванов написа:
Иво написа:лелее как щях да ти дам рецепта за Пъстарма... ми с тея латински букви... ццц! :? 8) :lol:
:idea: Иво пак ще е от полза-па вземи я напиши,пак ще я пробваме и нея :!: :roll:
Божидаре, човешко е да сгреши момчето. Я се поразрови из твоите постове. Имаш поне 10 грешки. Нищо лично, ама и аз се старая към правилно писане и един път се изложих поправяйки Алеко неправилно, и сега цял живот ще ме разнасят! Два пъти мери - веднъж режи.
Отпусни се Любчо, всеки греши еле па яЗе хихи Явно се сетихте к'во се иска да се каже! + това аз не държЪ нЪ тия раУти! СУС ЗдраИ!
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Мунчо »

То аз непрекъснато греша...
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
theater
Мнения: 646
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 10:17
Местоположение: София, България

Мнение от theater »

Ето ти една рецепта за сос:
Слагаш краве масло да се разтопи.
Като загрее слагаш ситно нарязан(начукан) чесън за малко да се парне.
После малко бяло винце и като се поизпари люсваш прилично количество сметана, като бъркаш интензивно докато се получи хомогенна смес.
Като го вдигнеш от котлона подправяш с лимон, сол и черен пипер на вкус.

П.С. Има един вариант да шпековаш(не съм сигурен за правописа) самата пъстърва с масло, чесън и копър и тогава да я обработваш (да речем на скара).
p4elata_brumze
Мнения: 84
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 14:43
Местоположение: София, Лозенец

Мнение от p4elata_brumze »

Mnogo blagodaria za retseptata !!! :o
България на 3 морета!
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Мунчо »

theater написа:Ето ти една рецепта за сос:
Слагаш краве масло да се разтопи.
Като загрее слагаш ситно нарязан(начукан) чесън за малко да се парне.
После малко бяло винце и като се поизпари люсваш прилично количество сметана, като бъркаш интензивно докато се получи хомогенна смес.
Като го вдигнеш от котлона подправяш с лимон, сол и черен пипер на вкус.

П.С. Има един вариант да шпековаш(не съм сигурен за правописа) самата пъстърва с масло, чесън и копър и тогава да я обработваш (да речем на скара).
И тази рецепта е страхотна (правил съм я без сметаната), но е хубаво чесъна да бъде предварително парнат за да бъде убит лютия и остър вкус, а после да се сложи в разтопеното масло, защото не отива не деликатна риба като пъстървата. И накрая се добавя ситно нарязан копър:)
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Аватар
Офицер
Мнения: 42
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 16:31
Местоположение: Варна от 01.09.2005 в София

Мнение от Офицер »

Бръмзе, защо не пробваш и соса "Тартар", който предложих на вашето внимание тук
theater
Мнения: 646
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 10:17
Местоположение: София, България

Мнение от theater »

Мунчо, напълно те подкрепям за идеята ! :lol:
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Мунчо »

theater написа:Мунчо, напълно те подкрепям за идеята ! :lol:
И със суров или чесън съм пробвал, но наистина се убива нежния вкус на маслото...А като се запържи, става много деликатен чеснов вкус:):):)
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
p4elata_brumze
Мнения: 84
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 14:43
Местоположение: София, Лозенец

Мнение от p4elata_brumze »

Theater, mnogo blagodaria za retseptata. V4era ia probvax ( bez vino, 6toto zabravix da vzema) i be6e super !!! :lol: :lol: :lol:
България на 3 морета!
theater
Мнения: 646
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 10:17
Местоположение: София, България

Мнение от theater »

Радвам се, че ти е харесала ! :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”