MARINA/SOS
-
- Мнения: 84
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 14:43
- Местоположение: София, Лозенец
MARINA/SOS
DA popitam,
niakoi moge li da mi kaje retsepta za sos ili marina podxodia6t/a za pusturva ?
Predvaritelno blagodaria.
niakoi moge li da mi kaje retsepta za sos ili marina podxodia6t/a za pusturva ?
Predvaritelno blagodaria.
България на 3 морета!
Божидаре, човешко е да сгреши момчето. Я се поразрови из твоите постове. Имаш поне 10 грешки. Нищо лично, ама и аз се старая към правилно писане и един път се изложих поправяйки Алеко неправилно, и сега цял живот ще ме разнасят! Два пъти мери - веднъж режи.Божидар Иванов написа:Иво пак ще е от полза-па вземи я напиши,пак ще я пробваме и неяИво написа:лелее как щях да ти дам рецепта за Пъстарма... ми с тея латински букви... ццц!
Отпусни се Любчо, всеки греши еле па яЗе хихи Явно се сетихте к'во се иска да се каже! + това аз не държЪ нЪ тия раУти! СУС ЗдраИ!Lubo написа:Божидаре, човешко е да сгреши момчето. Я се поразрови из твоите постове. Имаш поне 10 грешки. Нищо лично, ама и аз се старая към правилно писане и един път се изложих поправяйки Алеко неправилно, и сега цял живот ще ме разнасят! Два пъти мери - веднъж режи.Божидар Иванов написа:Иво пак ще е от полза-па вземи я напиши,пак ще я пробваме и неяИво написа:лелее как щях да ти дам рецепта за Пъстарма... ми с тея латински букви... ццц!
Ето ти една рецепта за сос:
Слагаш краве масло да се разтопи.
Като загрее слагаш ситно нарязан(начукан) чесън за малко да се парне.
После малко бяло винце и като се поизпари люсваш прилично количество сметана, като бъркаш интензивно докато се получи хомогенна смес.
Като го вдигнеш от котлона подправяш с лимон, сол и черен пипер на вкус.
П.С. Има един вариант да шпековаш(не съм сигурен за правописа) самата пъстърва с масло, чесън и копър и тогава да я обработваш (да речем на скара).
Слагаш краве масло да се разтопи.
Като загрее слагаш ситно нарязан(начукан) чесън за малко да се парне.
После малко бяло винце и като се поизпари люсваш прилично количество сметана, като бъркаш интензивно докато се получи хомогенна смес.
Като го вдигнеш от котлона подправяш с лимон, сол и черен пипер на вкус.
П.С. Има един вариант да шпековаш(не съм сигурен за правописа) самата пъстърва с масло, чесън и копър и тогава да я обработваш (да речем на скара).
-
- Мнения: 84
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 14:43
- Местоположение: София, Лозенец
-
- Мнения: 16627
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
- Риболов: пуристки
- Местоположение: гАбРоВо
- дал Браво: 415 пъти
- получил Браво: 923 пъти
- Обратна връзка:
И тази рецепта е страхотна (правил съм я без сметаната), но е хубаво чесъна да бъде предварително парнат за да бъде убит лютия и остър вкус, а после да се сложи в разтопеното масло, защото не отива не деликатна риба като пъстървата. И накрая се добавя ситно нарязан копър:)theater написа:Ето ти една рецепта за сос:
Слагаш краве масло да се разтопи.
Като загрее слагаш ситно нарязан(начукан) чесън за малко да се парне.
После малко бяло винце и като се поизпари люсваш прилично количество сметана, като бъркаш интензивно докато се получи хомогенна смес.
Като го вдигнеш от котлона подправяш с лимон, сол и черен пипер на вкус.
П.С. Има един вариант да шпековаш(не съм сигурен за правописа) самата пъстърва с масло, чесън и копър и тогава да я обработваш (да речем на скара).
БОКА НА УЛЪТО.
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
-
- Мнения: 84
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 14:43
- Местоположение: София, Лозенец