Мини фурна за печене хляб пиле и тнт на газов котлон?
-
- Мнения: 62
- Регистриран на: Пон Яну 18, 2010 15:11
- Местоположение: СОФИЯ
- получил Браво: 1 път
Мини фурна за печене хляб пиле и тнт на газов котлон?
Когато ходим на риба винаги е за по над десет дни и хляба е проблем,първите няколко дни добре,но после се налага се да се ходи понякога и доста далеч за хляб,и понеже винаги взимам домакинска газова бутилка понеже жената доста готви,та газ има стига че и връщам,та дойде ми една идея пробвах и се получи. 1-Решетка на крачета с диаметър да влиза във теджерата под налягане. 2-Поставя се вътре. 3-Тавичка да влиза вътре. 4-Поставя се тестото. 5-Пече се на среден пламък около 40мн,може да се отвара да се провери да не загори. 6и7-Готово. Пробвал съм и пиле на грил става перфектно,с две думи това си е една малка фурна и могат да се приготвят много неща.Дано съм ви бил полезен с тази идея. Само ще помоля някой да качи снимките от албума ми 1 от горе после 2 и тнт до 7 благодаря.Не зная дали е за този форум или за форума бивак та ще пробвам и във двата пък за където не е да ме изтрият.
Събирай си боклука!!!
- hrimar
- Мнения: 558
- Регистриран на: Сря Яну 19, 2005 13:42
- Местоположение: София
- получил Браво: 3 пъти
Re: Мини фурна за печене хляб пиле и тнт на газов котлон?
bohem_69 написа: Само ще помоля някой да качи снимките от албума ми 1 от горе после 2 и тнт до 7 благодаря.Не зная дали е за този форум или за форума бивак та ще пробвам и във двата пък за където не е да ме изтрият.
-
- Мнения: 62
- Регистриран на: Пон Яну 18, 2010 15:11
- Местоположение: СОФИЯ
- получил Браво: 1 път
Re: Мини фурна за печене хляб пиле и тнт на газов котлон?
Значи пропуснах да спомена че е хубаво тавичката да е по дълбока та като бухне питката да не се залепи по стените на тенджерата , да е по дебелостенна за да не загаря , да се пече на среден пламък защото при първото печене бях го усилил до край и загоря от доло,също междо дъното на тенджерата и скарата на която стъпва тавичката да има поне 4см,колкото е по широка тенджерата влиза и по голяма тава ,а съответно и тесто, но е хубаво да е и по, дълбока защото ако тестото бухне много може да опре във капака и да залепне, и накрая стават само тенджери под налягане със външен капак ,а и отвора за въздуха се оставя отворен.Може да се отваря за проверка колко е изпечено не му пречи ,но след това пак да се притяга леко капака. След това тенджерата може да се използва по предназначение, уплътнението няма проблем,но пак повтарям не трябва да се ползва най силният пламък, нещата ще загорят от доло!
Събирай си боклука!!!