Такива кадри струват повече от една заснета на брега риба!!!
Благодаря

Ползвам девет фута девети клас пръчка с бърза акция, води се соленоводна по каталог. Мисля, че за големи и обемни стримери морски пръчки с бърза или ултра бърза акция са по-подходящи от колкото медиум акция. Също така шнура също е решаващт.jagger1 написа:Ехааа, радост за очите
Е как бе Миро това е най-важното. Особенно при риболов на големи риби. Не става да отидеш с бланка за 200 долара на Кирибути примерно, да плащаш по 500 $ на ден за риболов още 100 $ за храна и спане. И това за една седмица период да речем и още първия ден риба да ти строши въдицата от 200 $ с брилянтен дизайн, дръжка картофобелачка, лепенки по бланката и златни конци на водачите -- -но пък шир потреба (на скоро имаше такъв случай в Словения). И някой бай китай е забравил да пилне я краче на водач, я е спестил от матереали за да докара по-ниската цена от Фирмите.jagger1 написа:...С каква бланка ги ловиш? Не като фирма и марка ...
Да, моята с #9 шнур работи като медиум, та повече я ползвам с #8 шнур на язовир.dunavski написа:Ползвам девет фута девети клас пръчка с бърза акция, води се соленоводна по каталог. Мисля, че за големи и обемни стримери морски пръчки с бърза или ултра бърза акция са по-подходящи от колкото медиум акция. Също така шнура също е решаващт.jagger1 написа:Ехааа, радост за очите
В първия момент си помислих, че е голяма платика или шаран защото просто натежа на линията и бях доста изненадан като видях щуката.jagger1 написа:Орхане, привет.
Поздрави за крокодилчето. Тези хищници са непредвидими. Ако знаеш колко пъти са ми късали нервите ( разбирай поводи и примамки, които изобщо не са предназначени за тях) ще ме разбереш, защо ти пиша всичко това. Там, където ги има, няма целенасочен риболов. Всичко можеш да очакваш от тези разбойници. Ама и носят големи емоции, дори и неочаквани.Колко пъти са ми рязали по няколко пъти повода със суха муха .... при целенасочено търсене на клен ....
Поздрави за красивия екземпляр.
Понеже спомена шарани, като цел на излета, би ли споделил мухите, с които си ги търсил? Ще съм ти благодарен.
Питам, защото от няколко години целенасочено правя излети с ориентация към мирни риби: шаран, амур, каракуда, перки, мряна, морунаш. Правя и плахи опити за толстолоб на муха, но за сега имам само един екземпляр, от което не правя изводи. Ще продължа с експериментите.
Та ще се радвам на споделен опит и съвети.
Поздрави. Радвам се на репортажите ти.![]()