Спинингов риболов на Сом

Форум за спининговия риболов, чиито любезни домакини са майсторите от “Старите видри”.
Публикувай отговор
Аватар
MapuaH
Риболов: Основно спининг
дал Браво: 366 пъти
получил Браво: 363 пъти
Обратна връзка:

Re: Спинингов риболов на Сом

Мнение от MapuaH »

Spinhead написа:На колегата Мариян искам да кажа, че на мястото където е истървал метровата риба има и друга и че трябва да упорства, като има вероятност следващия удър да е от по-голяма риба, което от сърце му желая :D !

Благодаря. Някой ден ще ги пробвам отново :)

Апропо, бях ти написал една реплика на снощната кореспонденция между теб и Митко, ама реших, че ще ни бият модераторите :)

Поздрави и все по-големи да ги ловиш !!! :)
Мариан
"Риболовът не е наслука - риболовът е наука !!!"
Аватар
Godfather
Риболов: спининг риболов
дал Браво: 11 пъти
получил Браво: 26 пъти

Мнение от Godfather »

Марияне, един прияятелски съвет, ако желаеш разбира се :wink:
На въпросното место следващият път ако искаш да снимаш сомето на брега, смени такъма :idea:
Поздрави!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Аватар
Spinhead
получил Браво: 9 пъти

Мнение от Spinhead »

Ванка, сигурен съм, че колегата ще се вслуша в съвета ти :D .
Поздрави!
Лудоста в Спининга е не по-малка от тази в Изкуството.
славе
получил Браво: 2 пъти

Мнение от славе »

MapuaH написа:
Godfather написа: Вчера, времето беше много подходящо за мустакати изненади :wink:
Мдам, потвърждавам го с пълна сила :) Аз не успях да извадя моя късмет, ама така е , който ходи с такъм за кефал за сом :)

Поздрави момци :)

п.п: Колко според вас тежи сом около метър, маришки ?

Трипъти умножаваш дължината по себе си и накарая по 6
пример.1м по 1м по 1м по 6 риба един метър е 6 кг
1.20м по 1,20м по 1,20м по 6 рибата е 10.360кг
Плюс минос 10 процента,ако всичко е нормално с храната,и развитието на рибата,има екземпляри
хапани като малки за опащката,и растат повече на тяло,тогава формулата не важи,но ако всичко е наред това е.
Аватар
MapuaH
Обратна връзка:

Мнение от MapuaH »

Godfather написа:Марияне, един прияятелски съвет, ако желаеш разбира се :wink:
На въпросното место следващият път ако искаш да снимаш сомето на брега, смени такъма :idea:
Поздрави!!!

Ще го направя обезателно, но се съмнявам да ми удари отново хубавеца :( Това разбира се не ме отказва да пробвам :)
Аватар
mitioto
Вносител
дал Браво: 111 пъти
получил Браво: 21 пъти
Обратна връзка:

Мнение от mitioto »

Мариане, като отидеш с колецо само кленчета ще ти пипкат вероятно :wink:
Аватар
Spinhead

Мнение от Spinhead »

Според мен, почукванията на дребни риби е "малкия" проблем, аналогичното по-дебело влакно на по-тежкия такъм води след себе си и ползването на по-тежки примамки за постигане на по-далечна дистанция на кастинга :wink: . По-големия проблем е наличието на "публика" по-време на въпросната случка, доста е вероятно и на светещо перо да са останали същата вечер, да не говорим за пресинга следващите дни :idea: ....
Като потвърждение на думите ми, че винаги на подобно място има минимум още една риба с аналогични размери е факта, че снощи получих от колега информация за уловена в четвъртък риба със сходни на уловената от мен на "моето" място :) .
Поздрави!
Аватар
Spinhead

Мнение от Spinhead »

Всички пичове, които се възползвахте от информацията, без да ми се убадите, за в бъдеще ще стоите Валат, много дълго време!
Аватар
MapuaH
Обратна връзка:

Мнение от MapuaH »

Spinhead написа:Всички пичове, които се възползвахте от информацията, без да ми се убадите, за в бъдеще ще стоите Валат, много дълго време!
Мдам... не им се ядосвай ! Аз съм на принципа от много време насам - хубавите места само на доверени приятели споделям :) Така, че ......
Аватар
Spinhead

Мнение от Spinhead »

:D :D :D :lol: ! Това бяха емот иконите, които бях пропуснал да добавя към последния си пост, за което няма да се извинявам.
Ако някой се сърди да не ми чете глупостите, аз Ви казвам, обаче, че в тая тема може да научите повече, отколкото да сте дезинформирани :!: :arrow:
П.С.: Ако бях някой, който не иска да споделя с Вас, отдавна щях да си изоставя темата, но се оказа че доста хора уважават усилията ми, колкото и незначителни да са те, което ме стимулира и знам, че е за Добро!
silurus glanis
Риболов: Спининг

Мнение от silurus glanis »

Напълно съм съгласен с теб.
Темата е супер и трябва да продължи да се развива.Ще продължа да я следя с интерес.
Колега Spinhead много сомове ти пожелавам тая година и на всички колеги де.
Наслука
sharko54
дал Браво: 16 пъти
получил Браво: 194 пъти

Мнение от sharko54 »

Не е много по темата но мисля, че тук е мястото – днес имах удоволствието да се запозная с колегата Spinhead, та дори и да направим един излет заедно – валат :D но това не е най – важното. Важното е, че има хора като него готови да помогнат на всички запалили се по този риболов, хора които не се притесняват да ти кажат и покажат как те практикуват риболова на сом и да ти обяснят защо го правят точно по този начин.
БЛАГОДАРЯ ! – и се надявам в скоро време да направим и нов съвместен излет – и да хвана сом по голям от неговите разбира се :lol: :lol: :lol: :D .
Аватар
fn1p
дал Браво: 8 пъти
получил Браво: 34 пъти

Мнение от fn1p »

sharko54 написа:Важното е, че има хора като него готови да помогнат на всички запалили се по този риболов, хора които не се притесняват да ти кажат и покажат как те практикуват риболова на сом и да ти обяснят защо го правят точно по този начин.

Колега, прав си, че тези хора са малко, но в повечето случай това са хора който са от много време по-реката (старите кучета-изключение прави, бат Любо Вичев и някой други). Да не се хваля, но съм от 2 години по Марица и гоня сом, който ме е срещнал по реката и ме е питал нещо, ако не знам отговора на въпроса зададен от човека, казвам, не знам, но ако знам нещо, колкото и да са малко нещата който знам, съм му го казал.
Ще цитирам бат Любо
Мойта риба никой не може да я хване
щукарче

Мнение от щукарче »

Изображение

това е на кастмастер

Изображение

това мисля че се вижда на какво е
Аватар
bai ves
дал Браво: 1 път
получил Браво: 16 пъти

Мнение от bai ves »

Щукарче, брао ако ти си хванал тези риби! Но този калибър е доста активен и се дене на какво ли не.. боцкал съм такъв, горе долу на 1 ви номер блесна. Кастмастерите ловят все що е хищник. Няма какво да ме очуди, ето на топлото на Дунав посред зима, Стефко боцна един на трилче, активна риба, удър. Няма риби- валат.
Публикувай отговор

Обратно към “Спининг риболов”