Оказа се , че работата хич няма да е лесна, което веднага ми стана ясно при посещението на местния рибарски магазин , добре зареден , обаче...
нито една плувка

никакви щекарски , фидерни или мачови такъми

само морски риболов и хищници/пъстървa

БАСИМАМАТА

И така , наложи се да бия 35 км. път до истинския магазин , купих един мач и разни дреболии , щото в Испания всичко бях разпродал , и в неделя цъфнах на река Вилен , без да имам много точна представа какво и как се лови там
Реката изглеждаше те така:

Малко местна фауна:

На всеки петнайсет минути минаваха разни лодки и яхти , реката е пълна с яхтени пристанища

Настаних се аз , съвсем скромно( като си спомня на къв Рив си слагах задника , и ми се доРИВава)...

...обаче пък много ловко се възползвах от крайбрежната растителност за удължаване на подпорката на оная работа. Hа мача,де.

Оттам нещата се развиха както следва: верен на придобитите в Испания навици , захраних на 35 метра , хванах две-три дребни платички , след което се вдигна зверско течение срещу течението на реката ,дали беше от прилив или само от вятъра , не знам, и макар и да стигнах до 14 грама ваглер , линията си я носеше като сламка.
Независимо от това , че все пак успях да хвана една по-прилична платика , работата си беше измъчена , и накрая се принудих да захраня повторно на 15-17 метра , където с по-лека плувка(6+1) хванах някой и друг дребосък , платички и бабушки. Като за сефте и на това съм доволен , другия път - пoвече