Що е то риболов в България?

Общ форум за риболова и хората с люспа в мозъка.
LVitchev
Мнения: 8517
Регистриран на: Нед Авг 01, 2010 16:08
Местоположение: Пловдив
получил Браво: 14 пъти

Re: Що е то риболов в България?

Мнение от LVitchev »

marliacha написа:Никой , от даващите акъл, и от замесените в здружения, клубове, арендатори, кандидат багаташ/арендатори и пр. , не ще и да допусне, че водоемите в Р.Б. по неписано право са по близки по принадлежност към местните хора, там в общините.Можеби само големите язовири, река Дунав и морето могат да бъдат „по държавни„ .Как изобщо някой си мисли да обсебва собственост в територия по малко или по далече от централната власт.Няма как да има каквото и да е устойчиво ръководене на речни участаци и малки язовири без намесата на местното общество ! Я пак си помислете, щот инак иде реч май за „килипира :evil: .Така или иначе бъдещето на Р.Б. е в автономни области и по широко самооправление в общините.Няма как да избягате от това, идва скоро и ултимативно, независимо от интересите на Р.Б.
А бе ти да не си мингян бе,каква автономия те гони бе,талибан ли си,къв си :evil: :evil: :evil: Ще ти дам една автономия в задния ти двор,това няма как да стане,ще има да си го мечтаете .I. Такива простотии пишеш че не ми се мисли.Какви местни,какви чужди бе,тези водоеми да не са на дядо ти че да се стопанисват от местните.Какво местно общество те гони бе,ти в час ли си че това местно общество е с няколко богаташа отпред и колкото такива водни сдружения се направиха,всички се провалиха :idea: :idea: :idea: За пореден път,показваш че си тъп като на слон задника,изобщо си нямаш и на понятие за какво става въпрос тук,само си мислиш че знаеш.Престани да пишеш за неща които не са ти ясни,смучи си Финландската водка и се спиртосвай,докато си в състояние и не се занимавай да пишеш за неща които не са ти ясни.Автономия искал,курове искаш :lol: :lol: :lol:
"Аз нямам проблем със света,той има проблем с мен " - Янкосан

" Глупаците,мръсниците и завистниците са като хлебарките,нямат изтребване,смачкаш две,изпълзяват още двадесет............хлебарки " - Л.Вичев
Аватар
jagger1
Мнения: 3186
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 12:33
Местоположение: София
дал Браво: 757 пъти
получил Браво: 1186 пъти

Re: Що е то риболов в България?

Мнение от jagger1 »

LVitchev написа: ........................................................
А бе ти да не си мингян бе,каква автономия те гони бе,талибан ли си,къв си :evil: :evil: :evil: Ще ти дам една автономия в задния ти двор,това няма как да стане,ще има да си го мечтаете .I. Такива простотии пишеш че не ми се мисли.Какви местни,какви чужди бе,тези водоеми да не са на дядо ти че да се стопанисват от местните.Какво местно общество те гони бе,ти в час ли си че това местно общество е с няколко богаташа отпред и колкото такива водни сдружения се направиха,всички се провалиха :idea: :idea: :idea: ................................................................................................................................................Автономия искал,курове искаш :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Станимир
Мнения: 1763
Регистриран на: Пон Юли 10, 2006 16:28
Местоположение: София
дал Браво: 37 пъти
получил Браво: 7 пъти
Обратна връзка:

Re: Що е то риболов в България?

Мнение от Станимир »

jasonsmith написа:
Станимир написа:1. Във Франция например много лесно са го решили първия проблем. Билета -- закачен на ревера. Следят с бинокли (не се шегувам ама хич) и ако билета ти е в джоба -- много съжаляваме, мосю. Това е Вашата глоба.
А ако си гол до кръста, както е нормално в сегашните жеги??
На сиджимка на вратО. :)
Въпроса е от разстояние с бинокъл да може да установи читав ли си или не. Ма те там и да си набереш коприва трябва разрешително от горския.... Абе тъпи франсета :mrgreen:
outsider написа:ПъСъ - "улов" е термин от жаргона на корсфишинга , също като "дропер" или "изтичане". Не ни обръщай внимание.
vidinskoribarche
Мнения: 72
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2011 17:50
Риболов: На Леко
Местоположение: Видин

Re: Що е то риболов в България?

Мнение от vidinskoribarche »

Привет и от мен. Аз съм в Испания.
1. Тук сладководната риба не се зачита и не се яде само се лови и се пуска.Само булгари и ромънци по някога си взимат, ама то е нормално, за хора които мислят на риболова като начин за прехрана.
2. Водоемите са ДЪРЖАВНИ ВСИЧКИТЕ НЯМА ЧАСТЕН ВОДОЕМ !!!!!!!!
3. Лиценз за Риболов се копува според това в коя област искаш да идеш и според това ти струва билета. Примерно за Мадрид е 8 евро за Кастия Ла манча е 13 евро, за Област Валенсия е 20 евро. С една лицензия не може да ловиш на всякаде. имам познати с по 10 лицензии за Испания от различни области.
4. билет се копува или от близкото барче или от някой офис отговарящ за тази зона. Примерно отиваш в Мадрид, искарваш си лиценз за риболов в Област Мадрид и после решаваш , че ще ловиш на Езеро бутарке.Искаш информация по телефона или отиваш на самото езеро и питаш от каде да платиш таксата за да ловиш. Там те пращат дали в близкият бар отговарящ за водоема да си я платиш, или в някой офис, отговарящ за това езеро.Таксата е държавна а не частна !!!
5.Никой не се притеснява, че няма риба, а ако се види че някой взима, има хора които няма задръжки и правят забележки и молят рибата да се върне във водата, въпреки, че си в пълното си право да я вземеш !!!
6.Аз също пускам рибата във водата, но, понякога когато ми се прияде, взимам кило две, таранка бабушка. На река ако ми е кеф си взимам 5 6 скобара или морунажа или уклей ако ми се прияде, но кофите не ги взимам да раним суеци.Всеки един от вас е взимал и ще взима, но не в промишлени количества а колкото да изпие една бира с приатели на маса.Не намирам нищо лошо в това, стига да е в нормите, не е незаконно нито лошо.


Според мен трябва първо да се направи нещо като точка 2 3 4 и след това спокойно може да си ловите риба кадето си искате,но трябва да си платиш

Оп забравих , лицензите се подменят всяка година тоест, ако имаш десет лиценза на стойност 80 евра са 160 лева на година каде са 25 лева на година каде са 160 лева и отделно си плащаш билет да ловиш на даден водоем.
Сега, ако се вдигнат билетите и тия дето приемат риболова като спорт ще почнат да взимат (шегувам се ). Не това е начина според мен, ся нема да засягам темата какви сме ние българите :Абе я нали сам платил 100 лева па и да не си вземем за у дом, нема да стане я за какво съм ги дал тия 100 лева да пълним гушите на ония горе ли ? Те че купат и пак че зарибят нали ? И леко без никакво чувство за вина слага поредното маломерно шаранче в пликчето от Кауфланд , че са големи и здрави па и не се види какво носиш :D

В Испания има локална полиция която обикаля постоянно и гледа кой има кой няма лиценз и платена такса и така а, ако нямаш глоба. Нема пичовете да истърват 2500 евро на месец заплата за да вземат рушвет от някой. Отцепват му го без вазелин и така болката е непоносима и неописуема :cry: :oops:
Хората Тука годишно дават над 150 евра саМО ЗА РИбОЛОВ АКО СА 100000 ПО 150ЕВРО ПРАВИ 15000000 зА ДЪРЖАВАТА И ЗАРИбЯВАНЕТО ПОДЪРЖАНЕТО НА ВОДОЕМИТЕ
Ся какво да ви кажа риболова върви с пълна пара има риба може и на цифка тип ''засънал зеленяк'' да я хванеш дето се вика има мнооооого ама много.
Нема капо тука тая дума не съществува в техният речник, тука не знаят какво е това да не хванеш риба.
Хората Връщат оти не я ядът, и това е главната причина да са им пълни водоемите с риба. Сега българите и ромунците си взимат ама с мерка само ние ромунците пълнят торбите якооо. ма цигание какво да им кажеш теглиш им по една и така. Тук са цивилизовани хората не споменават роднините майки лели вуйни сестри баби бащи , искайки да се съвкопляват с тях :wink: Обаче има българи дето са вече с гооодинии тука и мисленето им е испанко така, че не я взимат освен на Никул ден ся нема как
И така айде поздрави и ша стане работата ма още малко писане по въпроса и ще си дойде на мястото :wink:
Sharan_90
Мнения: 18
Регистриран на: Пон Дек 19, 2011 20:16

Re: Що е то риболов в България?

Мнение от Sharan_90 »

Риболова в България е едно от малкото неща които се правят като хората ! :fish3:
Публикувай отговор

Обратно към “Рибарска среща”