Добро утро отново драги съотечественици
Имам удоволствието да започна с представянето на „FINNISM„ това е една природно познавателна, еволюционна , философска и социално/икономическа система.До сега тя нямаше заглавие, име, не беше кръстена , днес аз имам компетенцията и времето и я кръщавам ФИННИЗМ , кръстена е на братския нам, братски на Нанаки, рептили, морски народи, пелазги, траки, елини, римляни, персийци, скити, хетти , елини, арменци , евреи, българи, „славяни„ турци, цигани, сърби, гърци и пр. народи ., братския Финландски народ приютил едни бегълци, сред които и „кръстника„
Първо малко предистория, аз не съм измислил почти нищо в тази система, тя носи част от мислите на хора живяли, родили се или пришълци в Балканските земи и тези на малаазия, персия, египет и там този ъгъл на средиземноморието и по южното черноморие.Първите хора мислили по ФиннизЪмът нямат за пазени имена, имат принос много известни хора, имат принос и безисвестни. Например отпечатък имат преди столетие и повече едни хора от еврейски произход, , а в малко по далечно едни умни „бюрократи„ от Османската империя.Големи благодарности и на моя Голям приятел тук при мен , който има уникални способности и е „съплеменник„ на Маркс
Първите усилия за систематизиране са изненадващо родови, от моят пра/пра дядо и пра/дядо. Първи писани мисли по темата и по късно почти завършена концепция е от прадядоми, доуформена от моя дядо, развиваща се от баща ми, брат ми , аз и независимо от нас още поне три „крила„Дотук с предисторията. Сега по същество.
На кратко Финнизъмъ представлява пластична система събрала идеи, които някои наричат Реализъм, има много Утопия ( в смисъл на думата , идеи , концепции които са съвсем в съзвучие с реалния свят, НО , Утопизирани от силните на деня) и див, напълно неубоздан Материализъм.
За да продължа представянето на FINNISM ни е нужна „отправна система„ смятам да използвам тази на най,най близкото минало, т.е това което е „сега„ трябва да изясним днешния реализъм на „Сега„Започваме , в какво живеем сега , посткапитализъм ли ? или нещо друго, как е устроена сегашната система, какви са пътищата и за в бъдеще, каква структора има, това може да е продължение на оная философска тема за „капитализЪмъ„ и моят въпрос как е устроен „мозъка„ главата и душата на „Сега„ ? .Помогнете да развием въпроса, да видим до какво ще доведе