С раците и риболов на фидер положението е трагично....
Вариантите са два , по-дълъг повод / примерно 1,5 м./ за да може докато пропада към дъното рибите да кълват или повдигач.
За целта обаче храната трябва да е подходящо подбрана и приготвена!
Най-добре хич не ходи на Кърджали преди да изстине водата и раците намалят активността си ...
май прекалих със скъсяването на повода
Re: май прекалих със скъсяването на повода
Малко да посъживя темата!
Заради раците временно бях Емигрирал на яз. Студен кладенец!
Ама тази Събота и Неделя пак ходих на яз. Кърджали, на плажа на с. Енчец.
За да се убедя , че раците все още са си там
!
На фидера пробвах какво ли не:
патерностер- два часовникара/единият отиде на дъно, резултата голямо нищо, а другият го дадох на колега, който се мъчеше да си хване каркуди за кльонка/
симетричен и подвижна хранилка- кръгла 0 от към риба, раците иначе се обаждаха редовно!
пробвах и един 30гр. флат метод с една кука със стиропор/жълт с аромат на ванилия/. Резултата един скобар/морунаж около 300те грама. Странното бе че удари веднага след като придърпах леко хранилката, и в момента в който оставих пръчката на стойката и сгъна върха. Ама за мен си остава загадка защо бе закачен за черепа- близо до окото
След неуспешнитят опит на дъно с часовникара. На шаранджийската въдица сложих инлайн хранилка с две куки/една отпред и една точно след хранилката/, на куките само жълт стиропор ароматизиран с ванилия. Е те тука ми беше риболова/преди да ме напече слънцето и да приключа
/. Хванах няколко каракудки и още един скобар, по- голям от първият, и отново забоден на същото място
. Докато каракудите се бяха заболи за джуките. На солото жената забоде нещо голямо ама докато и кажа де не дърпа толкова хамалски нагоре, и каквото беше избЕга.
Е те това е от мен. Явно на яз. Кърджали успехът е гарантиран винаги на тактиката "пружина и куки със стиропор" докато с фидерът са гарнтирани май само раците
и чат пат нещо друго ако се вреди от тях. Към улова забравих да добавя връзки за обувки и сутиен, сега да не ми се смеете ей
. То ако не е толкова трагично откъм чистота щеше наистина да е доста смешно ама не е!
Ами това е от мен!
Между другото вече и колеги шаранджий се оплакват, че раците и скобарите са се качили на нулата на яз. Кърджали и няма отърване от тях.
Заради раците временно бях Емигрирал на яз. Студен кладенец!
Ама тази Събота и Неделя пак ходих на яз. Кърджали, на плажа на с. Енчец.
За да се убедя , че раците все още са си там

На фидера пробвах какво ли не:
патерностер- два часовникара/единият отиде на дъно, резултата голямо нищо, а другият го дадох на колега, който се мъчеше да си хване каркуди за кльонка/
симетричен и подвижна хранилка- кръгла 0 от към риба, раците иначе се обаждаха редовно!
пробвах и един 30гр. флат метод с една кука със стиропор/жълт с аромат на ванилия/. Резултата един скобар/морунаж около 300те грама. Странното бе че удари веднага след като придърпах леко хранилката, и в момента в който оставих пръчката на стойката и сгъна върха. Ама за мен си остава загадка защо бе закачен за черепа- близо до окото

След неуспешнитят опит на дъно с часовникара. На шаранджийската въдица сложих инлайн хранилка с две куки/една отпред и една точно след хранилката/, на куките само жълт стиропор ароматизиран с ванилия. Е те тука ми беше риболова/преди да ме напече слънцето и да приключа

Е те това е от мен. Явно на яз. Кърджали успехът е гарантиран винаги на тактиката "пружина и куки със стиропор" докато с фидерът са гарнтирани май само раците

Ами това е от мен!
Между другото вече и колеги шаранджий се оплакват, че раците и скобарите са се качили на нулата на яз. Кърджали и няма отърване от тях.
-
- Риболов: Pole, Feeder, Match & Bolo Fishing
Не разбрах ся скобар ли си хванали или морунаж? Това са две различни риби! Явно си ги затърмъчил, щом не са били закачени за джуките...
Николай Илиев
- koki
- дал Браво: 19 пъти
- получил Браво: 3 пъти
На язовир Кърджали има основно Морунаж, като се застуди около нулата се лови и Скобар и то литрови риби ....
99 % рибата ловена от колега в момента е Морунаж !
99 % рибата ловена от колега в момента е Морунаж !
Колеги, този т.нар. "Цигански залив" става ли за спиниг? Днес минах с колата и спрях отгоре от пътя да го поогледам - с кастинга няма да имам проблем, но дали ще има някаква риба там на спининг?