vlado_fidera написа:Вземаме необходимото количество почистен аржентински хек.Отделяме филетата. Натриваме ги със сол,черен пипер или рибна подправка.Накисваме в прясно мляко и оставяме за 45 мин.Отцеждаме и панираме в равни количества брашно/царевично и пшеничено/.Рибата трябва да е подсушена.Изтръскваме излишното брашно и потапяме в предварително разбити с малко черен пипер яйца.Пържим на не много силен огън до готовност и от двете страни.
...
За гарнитура се взима кило картофи ( по възможност от копривщица) литър и половина вода ( да не е минерална или от чешмата и се прави гореща топлинна обработка на картофите ) по следния начин :
След като ги сварите се заливат със студена вода да не се опарите и се обелват нарязват се на едро и се подправят с червен лук, олио, оцет, сол на вкус, червен и черен пипер.
За соса :
Всичко се нарязва нситно и се оставя да втаса известно време в хладилнника за да се получи това :
Реди се по следния начин .. макар че може и по друг по избор .. ако не става по нито един от описаните може и така :
Рибата се обръща с гърба нагоре, с вилицата се натиска за да се отдели гръбначния стълб с гръдния кош и се оставя само филето . които иска може и само костите да си остави ама първото е по идейно. Филето по следния начин със соса :
Е приятен апетит
П.С. Забравих още една основна съставка
Наздраве