Фидер/дължина,акция,цена/
- Anton Tonev
- получил Браво: 2 пъти
Фидер/дължина,акция,цена/
Имах преди време два броя продадох ги.Защо, ами не знам.Вчера взех пак наново, но пък го подарих на баджанака.Що го правя, и аз не знам.Сега пак ще търся.
Та въпроса ми е следния?
Може ли някой по на ТИ с това оръжие, да сподели за младите, и неопитни/като мен/ каква въдица би си купил, или би препоръчал,да речем в ценови клас:
50-100лв-Light,Medium,Heavy
100-200лв-Light,Medium,Heavy
200-300лв-Light,Medium,Heavy
300+лв-Light,Medium,Heavy
Може с линкове, а може и с описание.
За затвори водеми и за реки.
Ако модовете, или админа преценят, че няма нужда от такава тема,моля трийте я.
Та въпроса ми е следния?
Може ли някой по на ТИ с това оръжие, да сподели за младите, и неопитни/като мен/ каква въдица би си купил, или би препоръчал,да речем в ценови клас:
50-100лв-Light,Medium,Heavy
Може с линкове, а може и с описание.
За затвори водеми и за реки.
Ако модовете, или админа преценят, че няма нужда от такава тема,моля трийте я.
-
- Обратна връзка:
Re: Фидер/дължина,акция,цена/
Много широка тема колега,ето ти един линк може би най-добрия фидер за менhttp://shop.fishbg.org/fider-prat-shimano-speedmaster-ax-heavy-feeder-p-4438.html
- Коце
- Риболов: и бира чадо!
- получил Браво: 9 пъти
Колега, според теб дали всеки от нас си е купил по три пръчки във всеки ценови клас?Aton написа: 50-100лв-Light,Medium,Heavy
Прояви малко уважение към колегите! Порови се из интернет, прочети, обиколи магазини, купи си това-онова, полови малко с въдиците. Има достатъчно много теми и ревюта на въдици. Ако някой изобщо ти отговори на въпроса, как ще го асимилираш, ако нищо не разбираш?
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
- Anton Tonev
Не искам мнение от притежател на толкова сопи.Да,може би неправилно зададох въпроса, за което си извинявам.Коце написа:Колега, според теб дали всеки от нас си е купил по три пръчки във всеки ценови клас?Aton написа: 50-100лв-Light,Medium,Heavy
Прояви малко уважение към колегите! Порови се из интернет, прочети, обиколи магазини, купи си това-онова, полови малко с въдиците. Има достатъчно много теми и ревюта на въдици. Ако някой изобщо ти отговори на въпроса, как ще го асимилираш, ако нищо не разбираш?
-
- Риболов: С кошничка
Чиче, фидеристи мноо, а па мнения с лопата да ги ринеш !!!!
Некой ще ти кажат че фидер до 100 лева нема смисъл да си копуваш освен ако не си тръгнал да вадиш лодки закъсали некъде !
Ся аз лично бих ти препоръчал да си купиш Middy Baggin Distance Feeder 4g
4 дължини 2.7 , 3, 3,5 и 3,85 имаш два пикера и два фидера дъбрани в една въдица !
Същата технология ако мога така да напиша като Шиманос биофибрите даже и по яка !
Колкото по голяма е рибата толкова повече въдицата се стяга и ти позволява да я извадиш лесно ! Не се гъне като кючекчиня строй уникален лека въдица тънка бланка !
Това е мое мнение !
Аз притежавам това оръжие и мога смело да твърдя че ако ще и най добрият фидер да ми дават в ръцете аз мидито няма да го дам никога !
Просто това е въдицата за всякакъв риболов от дребни риби до шарани по 20 кила !
Тя го позволява
Цената и е 200 лева ! акция 28-84 Медиум се води ! За затворени водоеми просто няма равна !!!!
Единственият и минус е че е само със карбонови връхчета ! Това се компенсира като си купиш стъклопластови, които са в пъти по чувствителни от карбона !
За хеви въдица ползвам Шимано Бийстмастер бх 3,96м.
Мощна пръчка !
Ловя с нея предимно на Дунав като се държи уникално добре !
Тези двете за мен са просто супер тандем. Е Бих си взел и Спийдмастер , но за сега Бийста ми е предостатъчен !
Аре дерзай !
Некой ще ти кажат че фидер до 100 лева нема смисъл да си копуваш освен ако не си тръгнал да вадиш лодки закъсали некъде !
Ся аз лично бих ти препоръчал да си купиш Middy Baggin Distance Feeder 4g
4 дължини 2.7 , 3, 3,5 и 3,85 имаш два пикера и два фидера дъбрани в една въдица !
Същата технология ако мога така да напиша като Шиманос биофибрите даже и по яка !
Колкото по голяма е рибата толкова повече въдицата се стяга и ти позволява да я извадиш лесно ! Не се гъне като кючекчиня строй уникален лека въдица тънка бланка !
Това е мое мнение !
Аз притежавам това оръжие и мога смело да твърдя че ако ще и най добрият фидер да ми дават в ръцете аз мидито няма да го дам никога !
Просто това е въдицата за всякакъв риболов от дребни риби до шарани по 20 кила !
Тя го позволява
Цената и е 200 лева ! акция 28-84 Медиум се води ! За затворени водоеми просто няма равна !!!!
Единственият и минус е че е само със карбонови връхчета ! Това се компенсира като си купиш стъклопластови, които са в пъти по чувствителни от карбона !
За хеви въдица ползвам Шимано Бийстмастер бх 3,96м.
Мощна пръчка !
Ловя с нея предимно на Дунав като се държи уникално добре !
Тези двете за мен са просто супер тандем. Е Бих си взел и Спийдмастер , но за сега Бийста ми е предостатъчен !
Аре дерзай !
- Anton Tonev
Абе, я изтрийте темата.Ще чета теми и форуми през зимата и тогава ще търся. 

- koki
- дал Браво: 19 пъти
- получил Браво: 3 пъти
Тони, що така бре?
Лайт фидерите и т.н. са за по напреднали колеги, не за нещо ами можеш да ги счупиш и т.н.
Най-подходящия избор и универсален е медиум фидер ...
Примерно с дължина 3,6 метра ...
Кажи какви пари си заделил за да ти предложа нещо ...
Иначе хай-клас / масов/
Шимано Антарес , Аспаяр ...
Гарболино Г макс , и супер Г
Дайва Турнамент
Харди
и т.н.
Среден клас
Шимано Спийд мастер , Ултегра, Бийст мастер, Катана / страта БХ/ и т.н.
Гарболино Манхайм, Максим Карп
Шимано Нексейв , Верджънс
Тубертини Тринити
Абе много са не мога да изброя всичко ...
Аз имам 5 , и петте ми харесват въпреки ,че са само да средния клас
Лайт фидерите и т.н. са за по напреднали колеги, не за нещо ами можеш да ги счупиш и т.н.
Най-подходящия избор и универсален е медиум фидер ...
Примерно с дължина 3,6 метра ...
Кажи какви пари си заделил за да ти предложа нещо ...
Иначе хай-клас / масов/
Шимано Антарес , Аспаяр ...
Гарболино Г макс , и супер Г
Дайва Турнамент
Харди
и т.н.
Среден клас
Шимано Спийд мастер , Ултегра, Бийст мастер, Катана / страта БХ/ и т.н.
Гарболино Манхайм, Максим Карп
Шимано Нексейв , Верджънс
Тубертини Тринити
Абе много са не мога да изброя всичко ...

- Anton Tonev
Коки,търся фидерче, защото когато не мъкна шаранските геги и целия панаир с мен, нося две отделни въдици/надписани с лак с имената Кати, и Мимиkoki написа:Тони, що така бре?

Не знам, по нататък може и да мина на фидер изцяло, но засега ще е така.Темата я пуснах с идеята да помогне и на други колеги, не само за мен.Аз лично, никога няма да позволя на хобито ми да стане по голямо от мен.Но, има колеги на които това им е мания, и не жалят средства.Те затова и питането ми е за сопи от 50 кинта, и такива от 350+.
аз си купих телефидер на филстар. 330 дължина до 90 грама акция. струва около 35 лв. ползвам го навсякъде , дори по дунава ходя с него, хранилка 60 гр хвърля без проблем. аз лично съм доволен, справя се доста добре.
-
- Риболов: Pole, Feeder, Match & Bolo Fishing
С тези 60 грамови хранилки по Дунаваsimple написа:аз си купих телефидер на филстар. 330 дължина до 90 грама акция. струва около 35 лв. ползвам го навсякъде , дори по дунава ходя с него, хранилка 60 гр хвърля без проблем. аз лично съм доволен, справя се доста добре.

Николай Илиев
-
Колко пъти си ловил с 60 грамови хранилки в Дунав, та пишеш ?nikolaiiliew написа: С тези 60 грамови хранилки по ДунаваВярно може в някои заливчета...
Айде да не се изцепвам, че аз съм ловял и с 40 грамови

Ако знаеш как да замяташ , ако не знаеш и 200 да сложиш ще я отнесе

Де недейте така моля ви се !
-
- Риболов: Pole, Feeder, Match & Bolo Fishing
Достатъчно, но както и да е....Иво Вълов написа:Колко пъти си ловил с 60 грамови хранилки в Дунав, та пишеш ?
Николай Илиев
-
Прощавай,но при нас във Видин стоят нещата друго ядче.nikolaiiliew написа:Достатъчно, но както и да е....Иво Вълов написа:Колко пъти си ловил с 60 грамови хранилки в Дунав, та пишеш ?
Почнал си , завърши каквото имаш да казваш !
Хем, ако грешката е в мен ще се поправя, хем хората ще научат нещо полезно !
- outsider
- Риболов: състезателен фидер
- дал Браво: 209 пъти
- получил Браво: 5196 пъти

500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
2021: 6
2022: 11
2023: 13
2024: 9
2025: II
2018: 4
2019: 12
2021: 6
2022: 11
2023: 13
2024: 9
2025: II
колега, принципно си прав. но местата където ходя, дъбован, заграждан и там около този район, има места на които не се хвърля на повече от 30 метра и почти не влачи. друг е въпроса когато дунава влачи водорасли или се хвърля в течението. затова смятам да си намеря връх с по голяма акция 120-150 и да продвам. сега може да дадете мнения и съвети дали ще стане при положение, че на фидера пише до 90 грама. благодаря.