Проблем
- Д.Граховски
- Риболов: Спининг
- дал Браво: 4 пъти
- получил Браво: 241 пъти
Проблем
Тъй, като начинаещ джъркист имам един въпрос за решаване, а именно плетеняка. Настоящия ми брейд е китайче, взето по принуда, ама е ем грубо кат на стар циганин петата, ем пие вода кат камила. Та искам плетеняк дет бе пие яода или поне не се пои кат Беър Грилс у оазис, ем да е достатъчно дебел, до към 70 либри, че да не се врязва в намотаното под него влакно на мултито. Разгледах известните марки ИГК и Варивас ама немат такива или па са по много пара. Та ако ми помогнете ще е добре. В диапазона до към 60 левчета да е и да се намира у България. Тенк ю ин адванс
http://maximo.bg
Спининг клуб "Бобър"
Catch & Release
"Човешкият устрем не бива да има граници. Колкото и зле да изглежда животът, докато има живот, има и надежда." Stephen Hawking
Спининг клуб "Бобър"
Catch & Release
"Човешкият устрем не бива да има граници. Колкото и зле да изглежда животът, докато има живот, има и надежда." Stephen Hawking
- a5sh0l3
- Риболов: Spinning
- дал Браво: 55 пъти
- получил Браво: 27 пъти
Re: Проблем
Батко, ти с тия 70 либри ко шЪ ловиш бе? аз с 30 либро сом 45кг вадяД.Граховски написа:Тъй, като начинаещ джъркист имам един въпрос за решаване, а именно плетеняка. Настоящия ми брейд е китайче, взето по принуда, ама е ем грубо кат на стар циганин петата, ем пие вода кат камила. Та искам плетеняк дет бе пие яода или поне не се пои кат Беър Грилс у оазис, ем да е достатъчно дебел, до към 70 либри, че да не се врязва в намотаното под него влакно на мултито. Разгледах известните марки ИГК и Варивас ама немат такива или па са по много пара. Та ако ми помогнете ще е добре. В диапазона до към 60 левчета да е и да се намира у България. Тенк ю ин адванс
Луд си ти... вземи си нещо 20-30 либри макс не ти трябва повече! Твоя вариант е Пауър Про Или к'вото и да е друго 4 нишково до към 50левчета са Или Лазер 8 нишковото
Go Fishing! Leave nothing but Steps, take nothing but Pictures!
Catch the moment, release the fish!
- valeri hinkov
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 30 пъти
Аз ползвам 80 либри на Sunline Cast Away PE 6. Води се , че пие минимално вода. Мисля, че има в БГ такова само незнам дали ще има такава дебелина. А тоя колега дет е писал след теб го зарежи той явно въобще не е в час. А и палър прото пие страшно много вода.
Виж евентуално на Варивас дали няма нещо интересно в магазина.
- a5sh0l3
Хинков, това, че не съм от "форумните риболовци" не значи, че не съм в час, не мислиш ли, че малко прибързоно правиш някакви велики умозкалюченияvaleri hinkov написа:Аз ползвам 80 либри на Sunline Cast Away PE 6. Води се , че пие минимално вода. Мисля, че има в БГ такова само незнам дали ще има такава дебелина. А тоя колега дет е писал след теб го зарежи той явно въобще не е в час. А и палър прото пие страшно много вода.
Колко ролки Пауър Про си ползвал в живота си и какво? И ти говоря за истинско пауър про от USA а не за боклуците предлагани в БГ... аре купи си, тествай го и тогава така компетентно се изказвай щото повечето сте такива форумни риболовци дето ходите 3 пъти в годината за риба, ама сте големите разбирачи.
Да, не съм по Джърк риболова, но имам приятели които от години практикуват този риболов и знам много добре и такъма им и всичко.
Митак, прогледни и на Севидж Гиър - Адреналин, евтино и не лошо около 36лв мисля беше ролката, там има и дебели. Примерно 50 либри ти е перфектно
Ай със здраве...
- a5sh0l3
Ааа, и още нещо госин разбирач, момчето пита за нещо достъпно което може да се намери на пазара. Първо нито ще го намери, второ нито ще му е в бюджетаvaleri hinkov написа:Аз ползвам 80 либри на Sunline Cast Away PE 6. Води се , че пие минимално вода. Мисля, че има в БГ такова само незнам дали ще има такава дебелина. А тоя колега дет е писал след теб го зарежи той явно въобще не е в час. А и палър прото пие страшно много вода.
- Д.Граховски
Адреналина на първия риболов го хвърлих, това беше причината да си взема китаеца, щот нямах търпение, а дебелото ми трябва щото се тънките се врязват в намотаното влакно и става мазало.a5sh0l3 написа:Хинков, това, че не съм от "форумните риболовци" не значи, че не съм в час, не мислиш ли, че малко прибързоно правиш някакви велики умозкалюченияvaleri hinkov написа:Аз ползвам 80 либри на Sunline Cast Away PE 6. Води се , че пие минимално вода. Мисля, че има в БГ такова само незнам дали ще има такава дебелина. А тоя колега дет е писал след теб го зарежи той явно въобще не е в час. А и палър прото пие страшно много вода.
Колко ролки Пауър Про си ползвал в живота си и какво? И ти говоря за истинско пауър про от USA а не за боклуците предлагани в БГ... аре купи си, тествай го и тогава така компетентно се изказвай щото повечето сте такива форумни риболовци дето ходите 3 пъти в годината за риба, ама сте големите разбирачи.
Да, не съм по Джърк риболова, но имам приятели които от години практикуват този риболов и знам много добре и такъма им и всичко.
Митак, прогледни и на Севидж Гиър - Адреналин, евтино и не лошо около 36лв мисля беше ролката, там има и дебели. Примерно 50 либри ти е перфектно
Ай със здраве...
Вариваса го погледнах ама ми иде бая скъпичък в тия размери. Ще погледна пауър прото и сънлайна. Искам и що годе да отговарят на дебелината си, а не 50 либри да е кат корабно въже. А пък от това че пие много вода сегашното съм се мокър все едно съм израждал теле и много мокри мултито, отмива ми маслото по лагерите и от там ми редуцира и кастинга.
Спининг клуб "Бобър"
Catch & Release
Спининг клуб "Бобър"
Catch & Release
- fisherman 007
- дал Браво: 2 пъти
- получил Браво: 1 път
- valeri hinkov
Д.Граховски,
На Варивас има един модел, който го продават евтино 32лв мисля, но и той ще пие. Няма начин да не пие вода , всички плетеняци пият вода, нали е конец .А и при джърк риболова с правилен такъм линията ти постоянно лежи на водата и влачи вода. За това аз ползвам каст ауея, защото се води някакъв хибрид, тоест не е чист конец и не задържа толкова вода, но пак си има. И мен ме дразнеше това в началото, първият ми плетеняк беше Пауър Про(закупен извън БГ), страшно подгизва,парцалест е и той. А ако знаеш къв хуй ще ти е ноември месец, когато ръката мокра, а мултито метално.
За кастинга какво да кажа, тя и водата действа като смазка и не би трябвало да ти прецаква кастинга. Обикновенно когато е мокър си работи добре.
Иначе има вариант със спрейче. При Лоди има такова 17 лв струва, той твърди, че като напръскаш отгоре после отблъсквало водата това.
На Варивас има един модел, който го продават евтино 32лв мисля, но и той ще пие. Няма начин да не пие вода , всички плетеняци пият вода, нали е конец .А и при джърк риболова с правилен такъм линията ти постоянно лежи на водата и влачи вода. За това аз ползвам каст ауея, защото се води някакъв хибрид, тоест не е чист конец и не задържа толкова вода, но пак си има. И мен ме дразнеше това в началото, първият ми плетеняк беше Пауър Про(закупен извън БГ), страшно подгизва,парцалест е и той. А ако знаеш къв хуй ще ти е ноември месец, когато ръката мокра, а мултито метално.
За кастинга какво да кажа, тя и водата действа като смазка и не би трябвало да ти прецаква кастинга. Обикновенно когато е мокър си работи добре.
Иначе има вариант със спрейче. При Лоди има такова 17 лв струва, той твърди, че като напръскаш отгоре после отблъсквало водата това.
- valeri hinkov
a5sh0l3 написа:Хинков, това, че не съм от "форумните риболовци" не значи, че не съм в час, не мислиш ли, че малко прибързоно правиш някакви велики умозкалючения
Да, не съм по Джърк риболова, но имам приятели които от години практикуват този риболов и знам много добре и такъма им и всичко..
Определено не си в час в случая! Мога дори да ти обясня защо! А ТИ как прецени без да ме познаваш , че съм форумен риболовец и колко често ходя на риболов???? И как реши, че не съм имал ПП от чужбинско? Ти май направи някакви прибързани умозаключения!!!
И не ми трябва да ползвам няколко ролки с една мога да преценя, че има по добри линии. Мога и да ти обясня дори какво точно не ми хареса в него. Предпочитам да взема едно ,което ще ми служи 3-4 години от колкото постоянно да сменям ролки на ПП
- valeri hinkov
Все си мисля някой път да взема да напиша едно кратко пояснения за подфорума за какво точно става дума , каква е целта, смисъла, идеята, историята, концепцията, техниката и т.н. на това джеркбайт движение.
Защото явно доста голям процент от риболовците явно не разбират какво точно се случва тук.
Защото явно доста голям процент от риболовците явно не разбират какво точно се случва тук.
- bai ves
- дал Браво: 1 път
- получил Браво: 16 пъти
Не се притеснявайте хора, всеки сам постига целите си. Важно е да се стажува. Ей аз си имам 20 години , може би една, две отгоре в спининг риболова. Питам ли- не. Казвам ли- казвах преди време, а сега където трябва само. Винаги ще има извергнати и самолюбци, а и ценни кадри от всички възрасти и прочие. Важно е да се разбираме и да има кеф от цялата работа
- Д.Граховски
От castaway-a има при вносителя, днес ще му драсна един мейл да питам за цена и наличност. Па ноември ша видим, знам как е януари
Спининг клуб "Бобър"
Catch & Release
Спининг клуб "Бобър"
Catch & Release
-
- получил Браво: 36 пъти
- Обратна връзка:
Айде и тук скандал
Тошко и още двама-трима са изключение от това правило де
Малко се отплеснах от темата, ама ще ме прощава Митето
Ами не е лошо като идея и бих я подкрепил, но нещо друго ми прави впечатление да ти кажа. Повечето хора всъщност знаят какво и как, ама не им се влага в такъм Всеобщото мнение е едва ли не: "Абе да видя дали ще ми хареса, пък тогава ще го мисля". Именно затова всички започват с малки джъркове, което не е съвсем идеята на този риболов. Похвърлят малко със спинингите си, хванат някоя риба и си викат "ами то и така става"...и дотам. Това за мен е грешен подход, но всеки си знае дет се вика. Мисълта ми е, че много малко хора стигат до големите примамки просто, защото не им се влага в такъм и си им кълве и на по-малките...или пък обратното - не им кълве, защото да речем не го водят правилно, и се отказват съвсем.valeri hinkov написа:Все си мисля някой път да взема да напиша едно кратко пояснения за подфорума за какво точно става дума , каква е целта, смисъла, идеята, историята, концепцията, техниката и т.н. на това джеркбайт движение.
Тошко и още двама-трима са изключение от това правило де
Малко се отплеснах от темата, ама ще ме прощава Митето
-
- дал Браво: 107 пъти
- получил Браво: 155 пъти
ето ти добро и пробвано:Д.Граховски написа:От castaway-a има при вносителя, днес ще му драсна един мейл да питам за цена и наличност. Па ноември ша видим, знам как е януари
http://www.filstar.com/bg/%D0%9A%D0%BE% ... llow/2472/" onclick="window.open(this.href);return false;
ти си избери дебелината аз ползвам 78 либри.
има го при Дария и в двата магазина.
- yuri todorov
- Риболов: spinning & casting
- дал Браво: 665 пъти
- получил Браво: 598 пъти
Не съм от гилдията на "джърковистите", но ето и още едно, пробвано!
В сайта са обявени само два размера,
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=6237" onclick="window.open(this.href);return false;
но доколкото знам, в склада имат и други диаметри. Трябва просто да се попита.
Аз имам от най-дебелото #0,45 - което отговаря на около 80 либри и съм на мнение че е достатъчно добро влакно, в сравнение с други канаПи в този ценови диапазон. Цената му в момента е доста редуцирана в сравнение с когато купувах моето.
Не е за пренебрегване и факта, че е осем жилно.
В сайта са обявени само два размера,
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=6237" onclick="window.open(this.href);return false;
но доколкото знам, в склада имат и други диаметри. Трябва просто да се попита.
Аз имам от най-дебелото #0,45 - което отговаря на около 80 либри и съм на мнение че е достатъчно добро влакно, в сравнение с други канаПи в този ценови диапазон. Цената му в момента е доста редуцирана в сравнение с когато купувах моето.
Не е за пренебрегване и факта, че е осем жилно.
NO FISHING, NO LIFE
http://orcaonline.org/