Хоби тв
Re: Хоби тв
Ми не знам. Аз на моите съм съгласен да снимат. Няма лоша реклама.Charge написа:Колеги само аз ли съм против снимането на филми за риболов на частни водоеми (рибарници)
- dunavski
- Риболов: мач, фидер, муха
- дал Браво: 56 пъти
- получил Браво: 398 пъти
И защо си против?Charge написа:Колеги само аз ли съм против снимането на филми за риболов на частни водоеми (рибарници)
Всички искат да отидат в рая, но никой не иска да умре
- Pike
- Домакинът
- Риболов: Спининг фен.
- дал Браво: 4674 пъти
- получил Браво: 254 пъти
- Обратна връзка:
Не, че гледам Хоби ТВ, но ако искаш да се получи някаква дискусия по въпроса е нужно да напишеш повече от едно изречение.Charge написа:Колеги само аз ли съм против снимането на филми за риболов на частни водоеми (рибарници)
Какво си гледал, защо мислиш така и т.н.
- PAMPASA
- дал Браво: 191 пъти
- получил Браво: 218 пъти
Аз съм на мнение ,че ако не бяха платените водоеми /рибарници / - много от така наречените "елитни състезатели" - във филмите ,нямаше да могат да покажат и едно уловено рибе на диво....
Високомерието и пренебрежението към обикновенните рибари - ВИНАГИ се заплаща
Бил съм свидетел на десетки пъти ,в които са били само зрители..................та по темата : ако ги няма рибарниците -ще гледаме филмчета за красива природа и скучно поднесена теория

Високомерието и пренебрежението към обикновенните рибари - ВИНАГИ се заплаща

Бил съм свидетел на десетки пъти ,в които са били само зрители..................та по темата : ако ги няма рибарниците -ще гледаме филмчета за красива природа и скучно поднесена теория

Един ден ,ще накарам България да се гордее с мен......
- babydoctor
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
И аз не гледам Хоби, но не виждам какво му е лошото - там стопаните ще определят правилата. Имам предвид, че гледах на "Пристан в планината" на Йовковци как двама души с едно момче 4 дни държаха 10 тапи за сом във водата. В смисъл аз бях там 4 дни, те бяха преди мен и останаха след мен. За това време изкараха 1-2 щуки с лодката, не знам какво им стана с филма. Но това си е нарушаване на поне две точки от закона...
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
- bat.galin
- дал Браво: 645 пъти
- получил Браво: 456 пъти
Сериите от новия сезон на сериала "Трюмчето" в момента се снимат и сигурно затова се получава така 

Аз самият имам малък рибарник и отглеждам шаран и амур.Ако не трябва да проверявам рибата за болести не бих хвърлил вътре.Идеята е там,че дори нашите топ рибари да не хванат рибоци на див водоем поне ще разсъждават на глас какви са причините и ще помогнат за изграждане на стратегий на остналите колеги.Ако сте съгласни с мен нали все пак тези филми се правят да се образоват колегите . А колко ми става весело когато 5 дни преди филма ходят 5човека да им разработват и търсят места голям срам.Толкова ли е лошо да са (капо) нали за това е Хоби 

- dunavski
Ловът и риболовът са две съвсем различни неща. В България няма истински езера за спортен риболов от типа на тези в Англия например. В България има езера, които се зарибяват на пролет, рибата се угоява цяло лято и Декември месец се измрежва и се продава. Другата година се зарибява пак и т.н. и затова рибата е наивна и лесно се лови. Ако водоема е реално само за спотен риболов с правило "хвани и пусни" първо такъв рибарник в България няма да оцелее и второ рибата там се научава и става трудна за ловене, но това от друга страна те прави по-добър риболовец. Справка най-добрите европейски състезатели ловят изцяло на така наречените паткарници.Charge написа:Колега dunavski ти лично ще отидеш ли на лов за гълъби в гълъбарник
Проблема в България не са паткарниците. Проблема е, че първо българина не му се плаща за риболов и второ той иска когато отиде за риба да занесе в къщи поне пет кила риба и поради тези причини платените водоеми са недолюбвани и немогат да просперират в България.
-
- Риболов: ПлаФФка и морски
- дал Браво: 21 пъти
- получил Браво: 6 пъти
Позволявам се да се намеся и аз .Първо по хоби особено , когато излъчват филми извън кръга на тъпотиите от рода на "С въдица в гъза" съм гледал доста филми на река и на нестопанисвани язовири това специално за автора на темата .
Колкото до колегата Дунавски , точно националният отбор на Англия не е съставен от commercial риболовци , а от такива , които са добри на реки и канали , може би затова не всеки , който е спечелил Maver Match this -най комерсиалния турнир намира място в националния отбор ..., макар че там главната дума е на мениджъра , а не на резултати и класиране ... Tight lines !!!
Колкото до колегата Дунавски , точно националният отбор на Англия не е съставен от commercial риболовци , а от такива , които са добри на реки и канали , може би затова не всеки , който е спечелил Maver Match this -най комерсиалния турнир намира място в националния отбор ..., макар че там главната дума е на мениджъра , а не на резултати и класиране ... Tight lines !!!
VIP sux !!!
-
- дал Браво: 36 пъти
- получил Браво: 85 пъти
Колега,Дунавски,всъщност английските паткарници са на светлинни години от красотата на нашите диви,макар и обезрибени водоеми.Добър риболовец се става,с улов на редки,мнителни и диви риби,а не на платено блато,с предварително начертани маршрути,избор на стръв и др.-справка виж филма на Калоян с Юри Пейков на едно такова блато,дето англичаните поглеждаха завистливо как Пловдивската маришка школа ги скубе.....
.......иначе Хоби-то си е Хоби,отражение на българската простотия.

риболовът е само хоби!
- bobopeli
- дал Браво: 932 пъти
- получил Браво: 1594 пъти
dunavski написа:Ако водоема е реално само за спотен риболов с правило "хвани и пусни" първо такъв рибарник в България няма да оцелее и второ рибата там се научава и става трудна за ловене, но това от друга страна те прави по-добър риболовец.
Имаме си уставни паткарници

Имах съмнителното удоволствие да гледам как се снима филм за Хоби тв след това спрях да гледам филмите на гореспоменатата телевизия.
- dunavski
Когато правиш проучване колкото повече тестови обекта имаш толкова по-достоверна инормация ще получиш. Ако днес например хванеш 30 шарана на дадена захранка и монтаж, а само 5 шарана на друга захранка и монтаж може да си направиш заключение коя тактика работи. Но вместо това за около три дена клечане на брега на обезрибен язовиш, хванеш 2-3 шарана как ще разбереш кой монтаж и коя тактика са най-успешни. Да не говорим за чистота, контрол и опазване. Аз когато ходя за риба предпочитам да ловя риба, а не да зяпам пейзажа и да жуля ракия докато въдиците ми седят безмълвни.Ако не харесваш такива водоеми просто не ходи там.axel написа:Колега,Дунавски,всъщност английските паткарници са на светлинни години от красотата на нашите диви,макар и обезрибени водоеми.Добър риболовец се става,с улов на редки,мнителни и диви риби,а не на платено блато,с предварително начертани маршрути,избор на стръв и др.-справка виж филма на Калоян с Юри Пейков на едно такова блато,дето англичаните поглеждаха завистливо как Пловдивската маришка школа ги скубе............иначе Хоби-то си е Хоби,отражение на българската простотия.