Пускам питане, тъй като има доста хора в тази стая и могат да помогнат...
Имам интерес да почопля малко и да направя нещо подобно...
Някой пробвал ли е нещо подобно и най-вече как трябва да е утежнението (в коя част от тялото и разположение), за да се движи по подобен начин:
1:58 минута и 2:25
Jack Fin Pelagus 90, утежнение?
-
- дал Браво: 157 пъти
- получил Браво: 1057 пъти
Re: Jack Fin Pelagus 90, утежнение?
За да докараш подобно тегло, при този размер и дебелина на примамката, това означава, че ок. 2/3 трябва да е олово т.е. поне 15 гр. монолитна тежест. При това положение, няма особен избор къде да се позиционира - заема почти цялото вътрешно пространсто, като принципно само най-горната част (под гърба) остава свободна. 100% сигурно се разбира, ако се развали оригиналната примамка и почти толкова , ако се снима на ренген.krasimir написа:...Някой пробвал ли е нещо подобно и най-вече как трябва да е утежнението (в коя част от тялото и разположение), за да се движи по подобен начин: ...
- Д.Граховски
- Риболов: Спининг
- дал Браво: 4 пъти
- получил Браво: 241 пъти
Пак зависи и от какъв материал е тялото. Според мен ако го наблъскаш яко, ще пропада повече с гъза надолу. Тука трябва да е разпределено равномерно, но и натъпкано добре, че да пропада така. Другото нвщо, което има значени според мен е формата и носовата халка.
http://maximo.bg
Спининг клуб "Бобър"
Catch & Release
"Човешкият устрем не бива да има граници. Колкото и зле да изглежда животът, докато има живот, има и надежда." Stephen Hawking
Спининг клуб "Бобър"
Catch & Release
"Човешкият устрем не бива да има граници. Колкото и зле да изглежда животът, докато има живот, има и надежда." Stephen Hawking
-
- дал Браво: 144 пъти
- получил Браво: 350 пъти
Аз мога да кажа само че съм впечатлен от поведението на примамката!
Със сигурност ще трябват доста проби докато се постигне този резултат.
- krasimir
- дал Браво: 1 път
- получил Браво: 4 пъти
Благодаря за мненията. Ще се пробва... След 5-10та бройка ще се изчистят нещата.
А в крайна сметка кефа от уловена риба на собственоръчно правена примамка е неописуем... Още с първите ми изкуствени мухи отпреди 10г го знам...
Оригинала си е оригинал Трудно се намират, а пък зимата не е като да нямаме свободно време.koko7784 написа:Аз мога да кажа само че съм впечатлен от поведението на примамката!
А в крайна сметка кефа от уловена риба на собственоръчно правена примамка е неописуем... Още с първите ми изкуствени мухи отпреди 10г го знам...
-
- Риболов: Морски Спининг
Пелагус, както и всички останали jack fin отдавна не се правят от дърво за жалост. Утежнението е от двете страни в близос до централната халка
- krasimir
- дал Браво: 1 път
- получил Браво: 4 пъти
И аз така предположих, но не ми е останало време да експериментирам.DivataMuha написа:Пелагус, както и всички останали jack fin отдавна не се правят от дърво за жалост. Утежнението е от двете страни в близос до централната халка