И така, поредната седмица на един от най-хубавите карстове на балканите отмина, остана спомена и малко снимки за разтуха след време..

Направи ми впечатление, че водата е изключително бистра, а дълбочините са доста малки. Гледам и докъде сте нагазили. Точно за това те попитах, дали това е нормалното ниво на реката. Гледах и размера на използваните нимфи и точно такива въпроси се родиха в главата ми - за теглото на нимфите и свалянето им в теченията. Въпроси, на които ти ми даде някои отговори, за което съм ти благодарен.чичо Док написа:Привет, Миро.
Не може да се каже, че това е нормалното ниво на реката, ............................................................................................... При такова ниво рибите са много плашливи, отиват в богатите на кислород силни течения по разлятите части на реката, дебита на водата е спаднал(3-4 кубм/сек) и имат време да огледат добре мухата, ерго се иска максимално невидими линии и дребни мухи. .......................................................
Дребни мухи, принципно са предпочитани винаги тук ..........................................При високо ниво обаче това е проблем, защото с малка нимфа не можеш да минеш добре заради големия дебит(нормално около 15 куб/сек).
...................................
При малко ниво се лови с нимфи с глави 1.5-2.0 мм, на 18 или 20 номер, като заради малките номера има и доста откачи. Тактиката е да вкараш нимфата в течението което да я доведе до исканите риби, нимфата трябва много естествено да "плува" и тогава липана се вдига или се стрелка странично да я догони и я взема - и всичко виждаш и това е забавата.При сухата муха с дълъг и тънък типет замяташ в струята където си видял да се дига риба, трудното са теченията през които трябвада извозиш линията, но и за това си има техника и се получава.
......................................