Риба в керемида

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
Росен
Мнения: 3461
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 8:43
Риболов: Мухарски риболов
Местоположение: Русе
дал Браво: 60 пъти
получил Браво: 250 пъти
Обратна връзка:

Риба в керемида

Мнение от Росен »

Росен написа:Имам едно скрито досега от форума хоби ... кулинарството ... макар и за него на нямам никакво време ...

В три последователни теми ще пусна три изключително прости рецепти, но точно в тяхната простота е и изяществото. Повярвайте ми плод са на много експерименти и то доста по-сложни :wink:
Ето и втората от обещаните - Риба в керемида

Нужните продукти:
Една по-прилична риба (не ме питайте, защо съм от Северна България, а кефалът на снимката е с черни перки ...):

Изображение

Филетира се, останалите продукти са - един хубав червен домат, един лимон, глава едър лук, чаша хубаво бяло вино, дивисил (лющен), магданоз, сол, олио, люта чушка по желание:

Изображение

Лукът, доматът и лимонът се нарязват на кръгове:

Изображение

Намазнява се керемидата и се нарежда отдолу един ред кръгове лук и един ред кръгове домат:

Изображение

Слага се малко нарязан дивисил и се слагат филетата от рибата. С остър нож се правят напречни прорези:

Изображение

Отново се поръсва с малко нарязан дивисил, нареждат се кръговете лимон отгоре, сипва се чашата бяло вино и малко вода. По желание се слага и лютата чушка:

Изображение

Така приготвената керемида / керемиди се поставя в студена фурна и се пече една голяма ракия време.

Изображение

На рибата подхожда хубаво бяло вино - примерно Траминер от Търговище ...

Изображение

Без да се хваля, но в къщи са идвали и доста хора, които са твърдяли, че не обичат риба ... е, на тая керемида никой не е устоявал ... :wink:

Поздрави!
Последно промяна от Росен на Вто Сеп 16, 2008 11:17, променено общо 1 път.
Аватар
Yuri Varbanov
Мнения: 3737
Регистриран на: Сря Дек 13, 2006 3:38
Местоположение: София
дал Браво: 251 пъти
получил Браво: 13 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Yuri Varbanov »

То остава и да устоят... :o :wink: :shock: :shock:
Аватар
GREEN BUG
Мнения: 1749
Регистриран на: Чет Фев 17, 2005 17:06
Местоположение: Русе
получил Браво: 74 пъти

Мнение от GREEN BUG »

Само 5 минути ли се пече,не е ли малко(една голяма ракия време) :wink: .
Човешката неблагодарност е повсеместна,за сметка на това-нелечима.
Аватар
Левака
Мнения: 5158
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 12:13
Местоположение: София
дал Браво: 11 пъти
получил Браво: 5 пъти

Мнение от Левака »

GREEN BUG написа:Само 5 минути ли се пече,не е ли малко(една голяма ракия време) :wink: .
:lol: :lol: :lol: :lol: Абе май няма и 5 минути...... :lol: :lol: :lol:
Убий глупака с мълчание.

http://sladkarnica-jasi.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Димитър Тодоров
Мнения: 5653
Регистриран на: Вто Юни 07, 2005 19:48
Местоположение: Силистра, на Дунав
дал Браво: 551 пъти
получил Браво: 1049 пъти

Мнение от Димитър Тодоров »

Роска,много добре звучи и изглежда! :) Ще я опитам тая рецепта,макар и
не с тази риба. :roll: :)

За двамцата по-горе..Рецептата във вашият вариант ще се нарича:
,,Риба на керемида- ауангуе,,! :lol: :wink:
При нас,на север,рибите ни са голеееми и ракията я пием бааавно.. :P
И не забравяй-ние не ловим риби.Ние,всъщност,ловим себе си..

Stay focused !
krasi.ko
Мнения: 661
Регистриран на: Сря Юли 05, 2006 21:15
Местоположение: Стара Загора
получил Браво: 1 път

Мнение от krasi.ko »

8) Роско аз имам инфо че бая време си практикувал хобито си в Чирпан а :?: ............нали не се бъркам :wink:
Луд умора няма само се поти и вика давай още
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Мунчо »

Роска, евала!
Таман намерих един голям кефал, та ще му намеря приложение! :D
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Аватар
Росен
Мнения: 3461
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 8:43
Риболов: Мухарски риболов
Местоположение: Русе
дал Браво: 60 пъти
получил Браво: 250 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Росен »

krasi.ko написа:8) Роско аз имам инфо че бая време си практикувал хобито си в Чирпан а :?: ............нали не се бъркам :wink:
Не, не съм и съм абсолютно самоук ... В Чирпан съм бил само веднъж за състезанието на Видрите на Марица при Мирово - спахме в Чирпан и с Шамана и Ванката Пигов обикаляхме кръчмите ... Но някой ден ще отида пак - на гости на Тошката Жеков :wink:

Поздрави!

А на ония там - Левака и Зеления ще кажа само - спрете се, бе хора, по-бавно я карайте - хабите само хубавата ракия така ... :lol: :lol: :lol:
Plat1ka
Мнения: 5120
Регистриран на: Съб Май 13, 2006 0:39
Местоположение: София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 91 пъти

Мнение от Plat1ka »

Здравейте !! Първо искам да благодарая на колегата Росен за тази хубава рецепта ! В момента семейството ми вечеря с Шаран приготвен по тази рецепта стана чудесен ! Поради липсата на керемида го направих в тава но пак се получи :) За 30-тина мин от 2 кг Шаран останаха само кокалите в тавата! Скоро ще пробвам и рибената чорба да я догодя :) !
Аватар
GREEN BUG
Мнения: 1749
Регистриран на: Чет Фев 17, 2005 17:06
Местоположение: Русе
получил Браво: 74 пъти

Мнение от GREEN BUG »

Plat1ka написа:Здравейте !! Първо искам да благодарая на колегата Росен за тази хубава рецепта ! В момента семейството ми вечеря с Шаран приготвен по тази рецепта стана чудесен ! Поради липсата на керемида го направих в тава но пак се получи :) За 30-тина мин от 2 кг Шаран останаха само кокалите в тавата! Скоро ще пробвам и рибената чорба да я догодя :) !
Колега,колко време го пече?Щот спор лек имаме :wink: .
Човешката неблагодарност е повсеместна,за сметка на това-нелечима.
Plat1ka
Мнения: 5120
Регистриран на: Съб Май 13, 2006 0:39
Местоположение: София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 91 пъти

Мнение от Plat1ka »

Ами на 250 градуса фурната ! Около 30-40 мин ! Като се има в предвит че се салга в студена фурна ! Според мен още 5 мин и щеше да е перфектен не че остана нещо де :)
Аватар
Gaspoud d"Ankh
Мнения: 2195
Регистриран на: Пет Апр 21, 2006 12:50
Местоположение: Монтана
получил Браво: 1 път

Мнение от Gaspoud d"Ankh »

Имайте милост към хората дето вечерят фъстъци молим :lol: :lol: :lol:
See the little angels rise up high, all the little angels rise up, rise up, rise up high.
How do they rise up, rise up, rise up, how do they rise up, rise up high?
They rise arse up! arse up! arse up! see the little angels rise arse up high!
chombe
Мнения: 108
Регистриран на: Пет Ное 24, 2006 23:16
Местоположение: софия
получил Браво: 1 път

Мнение от chombe »

поздрави братле и от мен много добра рецепта и нагледно си направил снимките без забележки от мен браво :wink:
Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11699
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 9 пъти
Обратна връзка:

Мнение от joro_olyмпус »

Ще я възпроизведа, още повече на Роската и на Жорето чорбата вече я правих няколко пъти - последният забравих да сложа дивисил, ама и с мойте импровизации се изяде с кеф. Малко ви смесих чорбите колеги, ама беше за добре.
Footman
Мнения: 72
Регистриран на: Чет Юли 14, 2005 11:53
Местоположение: Русе
Обратна връзка:

Мнение от Footman »

Здравейте,
решил съм в най-близко време да си купя такава керемида.

Искам да ви попитам освен с кефал (както е тази рецепта) каква друга риба също е подходяща за тази рецепта?
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”